top of page

קציצות טופו גונדי

מאז שגיליתי את הטופו ,גיליתי עולם ..ואני משתדלת לשלב אותו על בסיס שבועי בתזונה שלי..

גיליתי שאפשר לעשות איתו ה כ ל

החל מקרוטונים-ממרחים(אשכרה גבינה...)-חריימה ועכשיו אפילו גונדי..

טופו בגדול הוא ספוג חסר טעם וזה היתרון הגדול שלו-הוא מקבל את טעמי הרקע של התבלינים והרוטב.


קוצצים במעבד מזון-בצל,כרישה,גבעול סלרי עם העלים ומוציאים למסננת (אני סוחטת אותם)

מכניסים למעבד שתי חבילות טופו

(אחת קשה השנייה רכה)

ארבע כפות גדושות שיבולת שועל -ומעבדים לעיסה.

מעבירים לקערה ביחד עם תערובת הבצל-מוסיפים שלוש כפות גדושות קמח חומוס, מלח,פלפל,חצי כפית כורכום(אפשר גם כמון)

מניחים בצד לעשר דקות (או במקרר)

מכינים את הרוטב-

בצל קצוץ,גזר חתוך לריבועים וגבעול סלרי קצוץ עם העלים.

מטגנים במעט שמן זית חמש דקות

מוסיפים שתי כוסות מים רותחים-מלח-פלפל-כורכום

מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור כעשר דקות.

בינתיים מכינים קציצות (עם ידיים משומנות)

אני אוהבת להכניס לאפייה של רבע שעה לפני - הכדורים יהיו יותר יציבים אחר כך ברוטב.


לאחר אפייה קצרה (180 מעלות רבע שעה)מעבירים לרוטב לחצי שעת בישול נוספת..

סה טו..





















861 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page