top of page

קציצות טופו וקינואה ארוחה שלמה בסיר אחד

טוב….אז עבר המחנה של הצופים

ועבר חו״ל וגיוס מעבר לפינה…

אז בינתיים אני פה, מעמידה סירי קציצות טופו וקינואה…

בכל מקרה-קחו סיר קל, ממלא,מעלה אנרגיות נמוכות (אחת שיודעת).


בכל מקרה-קחו סיר קל, ממלא, מעלה אנרגיות נמוכות (אחת שיודעת).


מה צריך?

שתי כרישות

סלרי בנדיבות -שלושה גבעולים עם העלים-אפשר יותר

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

תפו״א קטן מגורר דק וסחוט היטב

קוביית טופו טבעי-ספוגה מנוזלים.


טוחנים את הנ״ל במעבד מזון.

מעבירים לקערה-מוסיפים כוס מדידה שיבולת עבה או דקה

מלח, פלפל, כפית אבקת קארי או-כמון/ראס אל חנות /בהרט או כל תבלין אהוב אחר.

***מוסיפים חצי כפית סודה לשתייה*** כן כן -לתערובת!

שתי כפות שמן זית.


מערבבים היטב-

יוצרים קציצות עגולות ויפות ומניחים על גבי נייר אפייה בתוך תבנית.

מרססים שמן זית

אופים על 180 טורבו עד השחמה והתמצקות-שלב חשוב שלוקח בערך רבע שעה.


לרוטב-

קוצצים כרישה או בצל, סלרי בנדיבות (כולל עלים)

מטגנים בסיר רחב עם שמן זית.

מוסיפים כוס קינואה יבשה -ומערבבים.

**(אם חשקה נפשכם בטעם של צלי עמוק -תוסיפו בשלב זה -חצי כפית סודה לשתייה ותערבבו -ואז הוסיפו את המים)**

מוסיפים שתיים ורבע כוסות מים רותחים (משתמשים באותה כוס של הקינואה).

בשלב זה מוסיפים מלח,פלפל,אבקת קארי (או תבלין אחר)


מוסיפים את הקציצות האפויות,הזהובות והמוצקות.

מביאים לרתיחה,מחלישים להבה,סוגרים סיר

מבשלים חצי שעה

ועוד רבע שעה משאירים סיר סגור!!! אש כבויה!


וזהו-קיבלתם סיר נדיר!!!


💜💜💜





3,427 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page