top of page

קרקים עדשים שיבולת בגרסא הלא טחונה

קרקר זהוב לאבא חטוב…


או בקיצור-קרקרים בגרסא הלא טחונה… (הטחונה תהיה בנפרד)

כוס עדשים כתומות (לא שלמות-חצי) שטופות היטב

כוס שיבולת עבה (או דקה)

משרים את הנ״ל במים רותחים (עד כיסוי)

לפחות לחצי שעה- ואם יש זמן אף יותר מכך.

כשהמים נספגים- מוסיפים עוד קצת.

ההשרייה תרכך את העדשים ואת השיבולת ולכן היא חשובה.


כשהכל עיסתי ודביק מוסיפים מלח ומעבירים לתבנית מעל נייר אפייה-משטחים דק דק דק (אם צריך תפצלו לשתי תבניות)


את התוספות -אפשר לערבב לתוך הבלילה-ממש מה שרוצים או לפזר מעל.


אני הוספתי לבלילה-קימל, זעתר, שום גבישי ומלח כמובן!!!


ומעל- שומשום וזרעי חמניה.


אופים על 180 טורבו כחצי שעה

(לבדוק שהקרקר זהוב וקשה)

ואז לכבות תנור ולהשאיר בתנור סגור עשר דקות נוספות.


שבת שלום 😘




6,335 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page