top of page

פתיתי בורגול ושניצל טופו

אז כמו שכבר אמרתי המנה הזו היא תולדה של חפירה של אמא שלי..מה חפירה?רשות העתיקות פראיירית לידה….כמה אפשר לדבר על סיר פתיתי בורגול? מודה שקצת אכלתי את הכובע ,כי אין מה לומר,האישה חופרת אבל יודעת מה היא מדברת..


וכך נולד סיר פתיתי בורגול ושניצל טופו שאני קוראת לו ספוג הפלא !


פורסים חבילת טופו לפרוסות ומשרים בדיוק כמו שניצל-כף חרדל,מעט מיונז ,אבקת שום מלח וביצה

-עדיף להשרות חצי שעה לספיגת טעמים

מצפים בפירורי שקדים-כוס קמח שקדים+כף פפריקה+אבקת שום+זילוף/תרסיס שמן זית מעל

אופים בתנור 180 מעלות עד השחמה(כ 20 דק)


פתיתי בורגול תכינו ככה-


כוס בורגול (או יותר) שוטפים היטב ומשרים כשעה-מסננים ושוטפים שוב.

מטגנים במעט שמן זית שיני שום פרוסות(פה היו חמש שיניים)

טיגון זריז כזה כדי שהשום לא ישרף-מוסיפים לו כף גדושה רסק עגבניות..מערבבים ומוסיפים את הבורגול-שוב מערבבים ומוסיפים מים עד כיסוי..מוסיפים מלח ופלפל

מביאים לרתיחה,מחלישים להבה וסוגרים את הסיר-בערך רבע שעת בישול עד שהמים מתאדים ועוד עשר דקות המתנה עם מכסה סגור (כמו פתיתים)

שדרוג שלי- חופן עלים ירוקים טריים לסיר אחרי עשר דקות בישול-מוסיף רצח לטעמי.


זהו….הפסקתי לחפור …





















441 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page