שלושה ימים ברצף שאני מכינה אותם וגם יורדת על כל התבנית…אז אחרי שאמא שלי הביעה חשש מה שאשכח איך מכינים.. (למרות שמתוך שינה אני ממלמלת לכם מתכון…)
הנה הוא פה-
כוס כוסמת ירוקה מושרה במים לפחות שעתיים וצפונה
לאחר ההשרייה מסננים ושוטפים.
טוחנים עם כף ג׳ל ציה (ציה שמושרית עשר דקות ברבע כוס מים-אפשר לותר על הציה למי שלא רוצה)
כפית שטוחה מלח
מים עד קו הכוסמת. מעבד מזון -צריכה לצאת בלילה סמיכה.
מרפדים תבנית עם נייר אפייה
שופכים את הבלילה (כוס אחת יכולה להספיק אפילו לשתי תבניות) חשוב שהפיזור יהיה דקיק!
מפזרים תוספות רצויות (שומשום/קצח/שום גבישי/גרעינים וכו)
אופים על 180 טורבו עד השחמה (סביב 20 דקות) לפעמים יותר ולפעמים פחות-מומלץ לבדוק ולהיזהר לא לשרוף..
שוברים פריסטייל…מאחסנים בקופסא סגורה (כשהקרקר מתקרר -אם נשאר משהו לאחסן ).
זהו🤍
האם אפשר להכין מכוסמת לא ירוקה ???