top of page

קוביות חציל וטופו ברוטב פלפל קלוי

איך אומרים? פעם שלישית גלידה?!

פעם שלישית השבוע שאני מכינה את המנה הזאת

זה אומר דרשני…שתדעו…

קוביות חציל וטופו ברוטב פלפל קלוי זה מעדן!


חציל אחד מוצק וקל משקל קלוף וחתוך לקוביות

קופסאת טופו בטעם טבעי ללא נוזלים חתוכה לקוביות

תיבול-כף קורנפלור ,כפית פפריקה(מתוקה או מעושנת),כפית אבקת קארי ומעט מלח.


בינתיים נדחוף לתנור גמבות/פלפל חריף וראש שום עם שמן זית -חום גבוה עד השחמה …כשמוכן משאירים בתנור כבוי וסגור…זה יקל אחר כך על פעולת הקילוף…

את הפלפלים והשום טוחנים במעבד מזון עם חצי כוס חלב קוקוס ,חצי כוס מים ומלח למחית חלקה.


בסיר עם שמן זית נצרוב את קוביות הטופו חציל-נערבב עד צריבה יפה (כעשר דקות ) אם צריך מוסיפים עוד קצת שמן…

לאחר עשר דקות נוסיף את מחית הפלפלים לבישול של עשר דקות נוספות על אש בינונית…

נעטר בכוסברה/נענע/בזיל וגם קצת שקדים מתובלים…

שקד מתובל זה תוספת היסטרית-לא לוותר!

(שקד מולבן על מחבת חמה עם טיפה שמן זית-מלח,שום גבישי,פפריקה ואבקת קארי-או כל תיבול אחר-הקפצה על השחמה)






Comments


bottom of page