אלוהים שישמור כמעט שכחתי להעלות פה מתכון של הדבר הלוהט הזה...
השבוע רשמה לי עוקבת תודה על ההזדמנות להתאהב בטופו...ועניתי לה שגם לי זה קרה ממש לאחרונה,כי עד לא מזמן טופו היה מבחינתי בתחתית שרשרת המזון..
אבל אז גיליתי שאפשר לעשות איתו הכל וזה אשכרה טעים לאללה (לא פחות מלאללה!!)ושלא לדבר על היתרונות הבריאותיים שלו...(מקור לסידן,מקור לברזל,מגנזיום,אשלגן וכו)
אז קחו מתכון קליל לפהיטס טופו ופלפלים וטעם של מקסיקו-(אפשר להחליף את הטופו ברצועות חזה עוף-אותו תיבול)
חבילת טופו חתוכה לקוביות מושרות ב-
כפית גדושה קורנפלור
חצי כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה(אפשר לשלב עם חריפה)
אבקת שום
צילי גרוס
אורגנו מיובש
מלח
שלוש כפות שמן זית
לערבב ולהשהות מינימום עשר דקות.
לחתוך פלפלים בצבעים (השתמשתי במארז פלפלונים)
להקפיץ במעט שמן זית על מחבת
להוסיף מלח ואבקת שום ולטגן עד מידת עשייה רצויה(עדיף עד חריכה של הקליפה )
להוסיף את הטופו ולטגן עוד מספר דקות עד שהוא צרוב יפה
(אפשר להוציא את הפלפלים בשלב הזה ,אבל אם משתמשים במחבת מספיק גדולה לא חייבים)
כשה טופו מוכן מערבבים אותו ביחד עם הפלפלים .
אפשר לאכול ככה סתם
או על אורז/קינואה
או בטורטייה עם גואקמולי/שמנת חמוצה/יוגורט עיזים
וזה מעדן הדבר הזה!
Comments