מרק עדשים כפרי עם שום מטוגן…סטייל יוצאי חאלב
זה מרק לחרוש עליו…כל החורף..סיר רודף סיר.
והוא כל כך קל שזה מביך.
מה צריך?
כוס עדשים כתומות (כוס מדידה)
שטופות היטב כמה פעמים-אפשר להשרות לחצי שעה (לא חובה)
בצל,שני גבעולי סלרי כולל עלים,גזר-קצוצים דק או טחונים בפולסים במעבד מזון.
את הירק נטגן במעט שמן זית
נוסיף את העדשים השטופות והמסוננות
נוסיף ליטר מים
כף רסק עגבניות
מלח,פלפל,כפית אבקת קארי או כמון
נביא לרתיחה.
נכסה את הסיר ונבשל 40 דקות נוספות.
לא לוותר על שלב השום המטוגן-
ארבע שיני שום פרוסות (אפשר יותר)
מטוגנות בארבע כפות שמן זית עד השחמה קלה.
מוסיפים למרק כשהוא כבר מוכן-מערבבים וזהו!
🧡
Comentarios