top of page

טופו קינואה

מי אתה טופו ומה עשית לחיי?!

אז לא רק שלא אכלתי אותו הוא תמיד היה נראה לי מאכל עצוב של צמחונים בלבד!!ואז טעמתי את הטופו של קדיתא,יסלחו לי הטבעונים אבל הוא כל כך הזכיר לי מרקם של כבד אווז…מאז טופו הוא חבר!!הוא חבר כי הוא פצצת בריאות וטעם הוא הקטנית העשירה ביותר בחלבון שמכילה את כל חומצות האמינו החיוניות בכמות משמעותית, ולכן נחשבת לחלבון מלא…


אז התחשק לי לצרף אותו לחלבון מלא נוסף -קינואה

ולעוד שלל פצצות בריאות-באק צוי ותרד…

ועם רוטב בניחוח אסייתי זה ביג בלאגן…

קיצר-תשמרו:


רוטב-

כף מחית קארי ירוק(אפשר גם אחר)

כף חמאת בוטנים טבעית

כוס חלב קוקוס.


לתבשיל -

באק צוי קצוץ גס -אחד מהירקות בעל עשרות סוגים של נוגדי חמצון, עשיר בוויטמינים מסוג: C, A, K, הוא מכיל סיבים, סידן, אבץ, ברזל, בטא קרוטן וחומצה פולית.

תרד

אפונה עדינה קפואה

טופו חתוך לקוביות.


בשמן זית נקפיץ את הבאק צוי,נוסיף את הטופו ונקפיץ כדקה,נוסיף כוס אפונה ואת הרוטב-

נביא לרתיחה.

נוסיף קינואה מבושלת ומסוננת(כוס קינואה יבשה שבושלה כמו פסטה בסיר מים רותחים ומלח למשך 15 דקות).

נפזר מעל חופן נדיב לאללה של עלי תרד..

נסגור הסיר ונבשל על אש נמוכה כ 7 דקות…נכבה את האש ונמתין עוד 10 דקות עם מכסה סגור..


















483 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page