ריח נצרב בזכרון.
והוא גם מחייה אותו.
כל פעם שאני מכינה לעצמי תבשיל קארי,אני חוזרת 20 שנים אחורה-לטיול בהודו...שם בכל פינת רחוב היה את המאכל העשיר,החריף הזה(או דומה) תמיד ביחד עם איזה צ׳אפטי או נאן או השד יודע מה..
ריח מעורר געגוע
וזה בדיוק מה שקרה לי פה עכשיו
דאל עדשים וחומוס בקארי אדום
בצל +שתי שיני שום לטגן במעט שמן זית.. להוסיף כף רסק עגבניות כף פפריקה (מתוקה או חריפה) חצי כפית כמון חצי כפית כורכום כף משחת קארי אדום לערבב ולפתוח טעמים להוסיף חתיכה דלעת חתוכה לקוביות קטנות סלסלת פטריות פרוסות (לא משנה הסוג) לערבב להוסיף חצי כוס עדשים כתומות שטופות היטב+חצי כוס חומוס מבושל (קפוא או קופסאת שימורים) לערבב להוסיף חצי כוס מים+חצי כוס מיץ עגבניות (משתמשת ב mutti) מיכל של חלב קוקוס כף גדושה חמאת בוטנים(אופציונלי אבל מוסיף המון) מלח פלפל להביא לרתיחה ולבשל רבע שעה (או עד שהדלעת מבושלת ורכה) להוסיף לדקה האחרונה של הבישול חופן או שניים של תרד חתוך לרצועות או תרד בייבי או באק צוי או מנגולד או קייל . לערבב ולבשל עוד דקותיים. טעים על אורז/קינואה וכל השאר...
תגובות