סיר קציצות טופו בגרסאת-ארוחה שלמה בסיר אחד
עם תוספת קטנה ומטריפה…… תמשיכו לקרוא🤍
לקציצות הטופו-
קוביית טופו מרקם קשה טעם טבעי (ספוגה מנוזלים-ע״י נייר סופג).
ירק כרצונכם -פה היה- צרור כוסברה ,גבעול בצל ירוק,גבעול סלרי,חופן נדיב תרד בייבי ,זוקיני בינוני.
טוחנת את הנ״ל במעבד מזון (לא בכוס של הנינגה!!!)
מעבירים לקערה ומוסיפים:
כוס מדידה שיבולת עבה או דקה
מלח ופלפל
שתי כפות שמן זית
מערבבים-מעבירים למקרר לרבע שעה.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפייה
מרססים בספרי שמן .
אופים בתנור על חום 180 טורבו!
כחצי שעה-חשוב לשים לב שהקציצות יציבות ומוצקות (פן תתפרקנה בסיר!)
כשהקציצות בתנור מכינים את הרוטב-
בצל קצוץ
גבעול סלרי
במעט שמן זית-עד שקיפות.
ואז מוסיפים אפונה קפואה-כמה שרוצים ואוהבים.
❣️❣️כעת מוסיפים חצי כפית סודה לשתייה ❣️❣️
כפית אבקת קארי (או כמון או ראס אל חנות)
ומערבבים.
❣️חמש דקות לפני שהקציצות אפויות ומוכנות❣️
מוסיפים כוס אורז, כפית מלח וקצת פלפל שחור.
מוסיפים שתיים וחצי כוסות מים רותחים (באותה כוס של האורז)
מביאים לרתיחה ומחלישים להבה-מוסיפים לסיר את הקציצות האפויות-סוגרים סיר-מנערים קלות-מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
נשיקות❤️
Comments