ה-מתכון לפריטטה הירוקה שהביסה את האגס בנדיקט של דניאל עמית(תנו לי רגע..מה אכפת לכם?!)
זו מנה עשירה,משפחתית,מהירה,טעימה וקלה להכנה.
**מומלץ סיר סוטאז׳ בינוני שמתאים גם לתנור.
המצרכים-
ארבע ביצים
שני זוקיני
שני קישוא
צרור שמיר
חצי צרור פטרוזליה או כוסברה
נענע
שתי שיני שום
שליש כוס שיבולת שועל
כרישה או בצל
בצל ירוק
נגרר את הקישואים ונסחט היטב מנוזלים .
את כל הירק והשום נטחן במעבד מזון ונסחט.
נערבב את הירק,הזוקיני,שיבולת השועל,הביצים,מלח ופלפל-ניתן לשלב גבינה צהובה/פטה מגוררת
נחצה את הכרישה ונקצוץ את הבצל הירוק לאידוי מקדים במחבת במעט שמן זית.
נשטח את התערובת מעל-נסגור מכסה ונבשל על אש נמוכה כמה דקות עד שהפריטטה מתייצבת ותפוחה.
נעביר לתנור על 180 מעלות לעשר דקות ,ללא מכסה לצריבה של החלק העליון.
נהפוך על צלחת.
זה קל,בריא ,טעים
וחוץ מזה שירוק זה הצבע הכי יפה בעולם💚🤟🏻💚🤟🏻
Comments