top of page

לחם קינואה שיבולת שועל טבעוני

לחם נלסון של לחמנינה- כמה פעמים אמרו לי את זה…

המתכון הזה נולד עבור כל אלה שלא יכולים לאכול קמח או טחון

וואלה יש פה הרבה כאלה… בנוסף הוא טבעוני, כמובן ללא גלוטן

גבוה יחסית, רך וטעים לאללה!


מה צריך?

כוס קינואה יבשה שהושרתה במים (ממליצה על 10 שעות-אחרת הגרגרים יורגשו)

שתי כוסות שיבולת שועל עבה!

רבע כוס שמן זית

ארבע כפות פסיליום!!!

פסיליום הם סיבים תזונתיים-מחליפים ביצה באפייה טבעונית.

והם אלו שמגבשים את הלחם-לא לוותר!

פסיליום אפשר לקנות בחנויות טבע .

כפית מלח

תוספות כראות עינכן-

הוספתי שתי כפות שומשום

שלוש כפות זרעי דלעת

שלוש כפות זרעי חמניה

ואפשר להתפרע עם תוספות אחרות .

שתי כוסות מדידה מים!!!

מערבבים היטב-העיסה נדבקת ומתגבשת.


מעבירים לתבנית מעל נייר אפייה

משטחים ומהדקים

מפזרים שומשום/הכל על הבייגל

אני ממליצה להמתין חצי שעה-ורק אז להכניס לאפייה.

על חום של 180 בתוכנית טורבו כשעה.

לאחר שעה שולפים,הופכים לעוד רבע שעה-או עד שהתחתית שחומה ויפה.


*ממתינים שהלחם יתקרר לגמרי- ואז פורסים!

הלחם נוח לפריסה בעזרת סכין לחם.

מקפיאים!


תהנו חטובים וחטובות

נשיקות🫶🏼




19,977 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

4 Comments


האם אפשר להחליף את הפסיליום בביצה?

Like

היי, אפשר לבשל את הקינואה?

Like

הי שירי, המתכון נראה מעולה. אפשר להחליף את הפסיחיום בביצה?

Like

המתכון נראה מעולה, האם אפשר להחליף את הפיסליום בצ'יה, או משהו אחר? תודה

Like
bottom of page