לחם כוסמת סופר קל להכנה ורך להפליא, אוורירי ונימוח! לא משנה מה תבחרו למרוח על הלחם הזה, לא תוכלו להפסיק להכין אותו ולאכול אותו!

שלב ראשון בהכנת לחם כוסמת - חצי קילו כוסמת ירוקה מושרית למשך לילה במים.
לאחר ההשריה - מסננים ושוטפים את הכוסמת.
משרים שתי כפות זרעי ציה בחצי כוס מים לעשר דקות (עד שנוצר ג'ל ציה)
מעבירים למעבד מזון - כוסמת + ציה + כף מלח + מים עד קו הכוסמת במעבד המזון
טוחנים לבלילה חלקה - מעבירים לקערה ומכסים במגבת
נותנים לבלילה לתסוס (על השיש, לא במקרר)
בקיץ התהליך אורך לרוב 10-15 שעות
בחורף התהליך ארוך יותר ויכול להגיע ל 30 שעות ואף יותר.
סימן להתססה - הבלילה הופכת קציפתית ועשויה לקבל ריח לא נעים ולפעמים גוון שונה)
אחרי שמתרחשת התססה - אפשר לאפות
להוסיף לתוך הקערה תוספות שאוהבים (זרעי קימל, גרעיני חמניה ודלעת, אבקת שום גבישי, שיבול שועל- עבה) מערבבים.
מעבירים לתבנית אלומניום רב פעמית, עדיף לרפד בנייר אפיה - מקשטים בשומשום ומלח גס מכניסים לתנור על חום של 180-200 במצב טורבו.
אופים שעה וחצי לאחר מכן מוציאים את הלחם והופכים אותו ואופים עוד רבע שעה.
ממתינים שיתקרר ופורסים לחם כוסמת מושלם וטעים.
זה לחם ללא חומרים משמרים ולכן יש להקפיא אותו כשהוא פרוס. מאוד מומלץ לחמם אותו בטוסטר.

הכנתי, הטעם נהדר, אבל מתפורר.... מה אני עושה לא נכון?
שלום,
הלחם עוד בתנור, הוצאתי לבדוק זה עוד קצת רטוב להמשיך לאפות, זה על טורבו, לא אפייה
האם ניתן להשתמש ישירות בקמח כוסמת?
מה השינוי במתכון שיש לבצע במקרה זה?
יצא פגז
השתמשתי בקינואה אדומה ובעיניי זה יוצר צבע יפה.
השרתי את הקינואה ל 48 שעות, בלי כוונה מראש, וזה גרם ל קינואה להיות דביקה.
המרקם ממש מצויין
לא היה לי זמן להמתין חצי שעה מרגע שהכנסתי לתבנית עד תחילת האפייה וגם ת"א להמתין חצי שעה לאפייה הנוספת כי היה מאוחר, ועדיין יצא מצויין.
הלחם לא מתפורר בכלל.
שלום רב. הלחם מדהים! אנחנו מכינים אותו כבר כמעט שנה ויש לנו ״פטנט״ . אחרי שעה שעתיים על השיש , אנחנו מוסיפי 25 גרם שמרים יבשים ומשאירים לנוח שעה שעתיים נוספות. יוצא סופר ! מנסיוננו , שלב ההשריה ניתן לקיצור ל 10 שעות