top of page

לחם כוסמת ירוקה

לחם כוסמת סופר קל להכנה ורך להפליא, אוורירי ונימוח! לא משנה מה תבחרו למרוח על הלחם הזה, לא תוכלו להפסיק להכין אותו ולאכול אותו!

לחם כוסמת שירי עמית

שלב ראשון בהכנת לחם כוסמת - חצי קילו כוסמת ירוקה מושרית למשך לילה במים.

לאחר ההשריה - מסננים ושוטפים את הכוסמת.

משרים שתי כפות זרעי ציה בחצי כוס מים לעשר דקות (עד שנוצר ג'ל ציה)

מעבירים למעבד מזון - כוסמת + ציה + כף מלח + מים עד קו הכוסמת במעבד המזון

טוחנים לבלילה חלקה - מעבירים לקערה ומכסים במגבת

נותנים לבלילה לתסוס (על השיש, לא במקרר)

בקיץ התהליך אורך לרוב 10-15 שעות

בחורף התהליך ארוך יותר ויכול להגיע ל 30 שעות ואף יותר.

סימן להתססה - הבלילה הופכת קציפתית ועשויה לקבל ריח לא נעים ולפעמים גוון שונה)

אחרי שמתרחשת התססה - אפשר לאפות

להוסיף לתוך הקערה תוספות שאוהבים (זרעי קימל, גרעיני חמניה ודלעת, אבקת שום גבישי, שיבול שועל- עבה) מערבבים.

מעבירים לתבנית אלומניום רב פעמית, עדיף לרפד בנייר אפיה - מקשטים בשומשום ומלח גס מכניסים לתנור על חום של 180-200 במצב טורבו.

אופים שעה וחצי לאחר מכן מוציאים את הלחם והופכים אותו ואופים עוד רבע שעה.

ממתינים שיתקרר ופורסים לחם כוסמת מושלם וטעים.




זה לחם ללא חומרים משמרים ולכן יש להקפיא אותו כשהוא פרוס. מאוד מומלץ לחמם אותו בטוסטר.





112,258 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

9 Comments


השארתי לתסוס על השיש 3 ימים

אמנם ירושלים וקר.. אבל עדיין אין תגובה.

הגיוני?

Like

Liron Nofarber
Liron Nofarber
Dec 23, 2023

היי יתא נפלא אבל הריח קשוח האם זה אמור להיות?

Like

Galia Mualem
Galia Mualem
Dec 20, 2023

מה קורה אם השארתי לילה עכשיו אבל בלי מלח, רק כוסמת טחונה עם הצ׳יה ומים, הוא הכרחי לתסיסה או לא קשור?

Like

Amir Tzadok
Amir Tzadok
Dec 06, 2023

מה קורה ורה אם לא מתסיסים את הבלילה וישר אופים?

Like

היי

האם ניתן להכין את זה עם כוסמת שהנבטתי או שזה לא יעבוד?

Like
bottom of page