כריך שישי אפס נקיפות מצפון
טוב ,לאפה כוסמת ירוקה זו אחת ההמצאות הכי היסטריות וטעימות שנולדו פה.
פיתה דרוזית אורגינל, ללא גלוטן , דלת פחמימה וטעימה בקטע מלחיץ.
מאז שהתחלתי להכין אותה ככה כעניין שבשגרה היא הפכה לויראלית יותר מנגיף הקורונה....
אז מכינים בלילה שנשמרת במקרר לאיזה שלושה ימים ומספיקה לחמש לאפות לפחות.
ניתן להכין כמות ולהקפיא..
לאפה כוסמת ירוקה -
כוס כוסמת מושרית לילה במים(על השיש)
שתי כפות צייה במעט מים עד שהיא הופכת לג׳ל (הכרחי)
מעבירים למעבד מזון-כוסמת מסוננת ושטופה+צייה+כוס ורבע מים+כפית מלח..
טוחנים לבלילה חלקה.
מכניסים למקרר לרבע שעה להתגבשות
מחממים מחבת נון סטיק (ללא שמן)
משטחים וממתינים שהקצוות יפרדו לפני שהופכים...והופכים והופכים ( עד שקצת נשרף)
מעמיסים בהגזמה🐷
ומתפוצצים...
לכו תעשו לכם לאפה
כמה לאפות יוצא מכוס כוסמת?