לכל אחד יש את האחד שלה?
אז זה הסיר שלי…שהולך איתי שנים שנים!!!
סיר של בולונז טוב זה הכי בסיסי.
כן, הירק קצוץ במעבד מזון והגזר מגורר דקיק-זה יוצר סיר הומוגני, בלי חתיכות שאינן רצויות… וזה עוד יתרון לילדים בררנים-הירק לא נראה, הוא מתמזג עם הרוטב.
כן זה סיר שככל שהוא מתבשל יותר זמן על אש נמוכה כך טעמיו וצבעו עמוקים יותר.
וזה הסיר שלי:
השילוש הקדוש-
בצל, סלרי וגזר.
אני מוסיפה גם בצל ירוק…תנסו!
וגם כמה עלי בזיליקום טריים.
אז ככה:
ירקות-
שתי כרישות קטנות (החלק הלבן)
או בצל לבן אחד
שני ענפי סלרי כולל עלים
שלושה ענפי בצל ירוק
חופן עלי בזיליקום
את הנ״ל לטחון דק במעבד מזון.
גזר אחד בינוני-לגרר בפומפייה על הצד הכי דק.
700 גרם בשר בקר טחון טרי.
בקבוק מחית עגבניות איכותית.
כוס מים או יין אדום יבש.
תיבול:
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור גרוס.
*בסיר שטוח ורחב-
מטגנים את הירק והגזר בשמן זית
כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שהם מתרככים.
*מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ דופקים ומפוררים-במשך כמה דקות עד שהבשר צרוב היטב…
*בשלב זה מוסיפים רבע כפית אגוז מוסקט.
*מוסיפים בקבוק מחית עגבניות (ממליצה על mutti )
בבקבוק הריק -ממלאים מים-עד כוס!
ושופכים לרוטב…לא צריך הרבה מים.
** אפשרי במקום מים להוסיף חצי כוס יין אדום יבש.
מוסיפים מלח ופלפל.
סוגרים מכסה, מורידים לחום נמוך.
האמת? זה מוכן אחרי שעה.
אבללל זה טעים פי מיליון אחרי שעתיים בואכה שלוש שעות..לכן אני ממליצה על בישול ארוך.
מדי פעם מערבבים וממשיכים לבשל על אש נמוכה ממש.
סיר הסירים הקלים והטעימים-ממליצה לשמור ♥️
Bình luận