אז כן, סירי קדירה הן מהסוג הכי קל שיש… קליל מה שנקרא
אבל!!! עושה המון רושם…. המון!!!
מה יש פה?
סיר שיכול להיכנס גם לתנור (נניח ברזל יצוק)
קילו כתף בקר טרי (מס׳ 5) חתוך לקוביות.
חמישה תפו״א חתוכים גס
שני גזרים פרוסים גס
ארבעה גבעולי סלרי כולל עלים חתוכים גס
שני בצלים חתוכים גס
שיני שום קלופות (מראש אחד)
בקבוק בירה לבנה
מים
מלח,פלפל,ראס אל חנות.
ביצים קשות.
מתחילים מהשחמת הבשר בסיר עם שמן זית
השחמה טובה מכל הכיוונים-לא לחפף.
אחרי שהבשר מושחם מוסיפים את כל הירקות ביחד ומערבבים
אפשר אם רוצים לתת להם להיחרך מעט.
מוסיפים מלח,פלפל שחור,כפית ראס אל חנות
מערבבים
בקבוק בירה לבנה
כוס מים רותחים
(צריך שהנוזל יכסה כמעט את המרכיבים)
מביאים לרתיחה-סוגרים מכסה ומבשלים שעה על אש בינונית.
אחרי שעה -מוסיפים פסטה יבשה עדיף קצרה ובשרנית -אני הוספתי פחות מחבילה -מטביעים את הפסטה במים ומוסיפים עוד איזה חצי כוס מים רותחים.
ממליצה בשלב הזה לטעום את הרוטב ולבדוק אם לא חסר מלח.
מביאים לרתיחה קלה.
מרטיבים נייר אפייה ומניחים מעל.
אם מוסיפים ביצים (קשות כבר) אז מניחים מעל נייר האפיה.
סוגרים ומשגרים לתנור על חום של 120 (אני עושה טורבו)
לאיזה חמש שש שבע שעות (כמה שבא)
💜 כן חשוב אחרי שעתיים לבדוק מצב מים ובמידת הצורך .
להוסיף עוד💜
זהו בגדול….סיר לחג…או לחורף או לסתיו…וגם סתם ליום שרב
ביי❤️
מתכון בשיתוף @hazihinam
Comments