לנדוור או לא לנדוור-אין זה משנה…
יצא תבשיל פגז!
מה צריך?
חצי כוס כוסמת ירוקה
חצי כוס כוסמת חומה (או בורגול/קינואה/עדשים)
סלסלאת פטריות פרוסות (אפשר סוגים שונים)
חבילת טופו טעם טבעי מרקם קשה חתוכה לקוביות.
חופן תרד בייבי
שמן זית
שום כתוש.
אופן הכנה-
מעבירים פטריות וטופו לסיר-מדליקים אש
מקפיצים עד שהפטריות מתחילות להזיע-איזו חצי דקה
שופכים מעל -ארבע כפות שמן זית ושלוש שיני שום כתושות-
מקפיצים עוד חצי דקה על אש גבוהה.
מוסיפים את הכוסמת (אני לא שוטפת-אם אתן שוטפות אז תסננו אותה ותייבשו)
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים (באותה כוס שאיתה מדדתן את הכוסמת)
מוסיפים מלח-פלפל-כפית כמון
חופן עלי תרד בייבי
סוגרים סיר
מבשלים 25 דקות על אש נמוכה.
בסוף הבישול משאירים מכסה סגור לעוד רבע שעה.
רוטב-סילאן-טחינה-מים.
(כף סילאן-ארבע כפות טחינה-מעט מים)
מי שרוצה יותר רוטב-שתגדיל כמויות.
זהו….סיר לשלושה ימים 🫶🏼
נשיקות😻
Comments