top of page

תבשיל כוסמת חומה ועדשים שחורות

תבשיל כוסמת חומה, עדשים ובצל הוא מנה מזינה וקלה להכנה, עשירה בחלבון, סיבים וטעימה לאללה!!!


מרכיבים: (יספיקו לארבע מנות)


• חצי כוס כוסמת חומה

• חצי כוס עדשים שחורות או חומות

( אני מודדת בספל/כוס מדידה -חצי וחצי-שוטפת ומסננת)

• 1-2 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים דק

• 3 כפות שמן זית

• 1.5 כוסות מים רותחים

• מלח ופלפל לפי הטעם, כפית כמון



אופן ההכנה:


- מחממים את שמן הזית בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד ריכוך ושקיפות

-מוסיפים את הכוסמת והעדשים לסיר ומערבבים שתי דקות כך שהגרגרים יצרבו .

-מוסיפים את המים , את המלח, הפלפל, והכמון.

-מביאים לרתיחה מנמיכים את האש מכסים את הסיר. מבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.- מכבים אש, ונותנים לתבשיל לנוח עשר דקות.💜






46 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page