תבשיל כוסמת חומה, עדשים ובצל הוא מנה מזינה וקלה להכנה, עשירה בחלבון, סיבים וטעימה לאללה!!!
מרכיבים: (יספיקו לארבע מנות)
• חצי כוס כוסמת חומה
• חצי כוס עדשים שחורות או חומות
( אני מודדת בספל/כוס מדידה -חצי וחצי-שוטפת ומסננת)
• 1-2 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים דק
• 3 כפות שמן זית
• 1.5 כוסות מים רותחים
• מלח ופלפל לפי הטעם, כפית כמון
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד ריכוך ושקיפות
-מוסיפים את הכוסמת והעדשים לסיר ומערבבים שתי דקות כך שהגרגרים יצרבו .
-מוסיפים את המים , את המלח, הפלפל, והכמון.
-מביאים לרתיחה מנמיכים את האש מכסים את הסיר. מבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.- מכבים אש, ונותנים לתבשיל לנוח עשר דקות.💜
Comments