קרקרים ממכרכרים…מה תגידו על הסלוגן?
יש פה בנות שמקללות אותי כבר שלושה ימים…ראו הוזהרתם.
כבר אומר שהרבה מהקרקרים האלה יכולים להתאים לאמא חטובה בגרסא הלא טחונה שלהם.
בעקרון היחס בין השיבולת לקטנייה הוא יחס של 1:1
ז״א כוס וכוס או חצי וחצי….מובן.
אפשר להשתמש בשיבולת עבה או דקה.
פה עשיתי שלושה שילובים שונים (אמשיך לעשות עוד שילובים )
שיבולת וקינואה
שיבולת וכוסמת ירוקה
שיבולת ושעועית מש
ועל אותו עקרון בדיוק-שיבולת ועדשים ירוקות.
בגלל שעשיתי ארבעה שילובים
השרתי 1/3 כוס שיבולת ו 1/3 כוס קטניה -(זה יספיק למגש אחד)
כל אחת מהאופציות מעולה ונהדרת ואם עושים שילוב אחד -פשוט תגדילו כמויות ביחס של כוס וכוס.
כל שילוב הושרה במים רותחים!!! למשך שעה-מדי פעם ערבוב
אם המים נספגים אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
אץ השילוב עם הקינואה הכנתי בגרסא הלא טחונה -אחרי שעת השרייה ממש נוצרה עיסה דביקה.
שימנתי נייר אפייה ושיטחתי את התערובת בשכבה דקה!
דק=קריספי.
פיזרתי תוספות (אצלי זה די קבוע-קימל,מלח גס,שום גבישי ,שומשום,גרעיני חמנייה).
אופים על טורבו!!!בחום של 180 סביבות עשרים דקות-שימו לב לצבע בעיקר.
כשזה נראה מוכן -משאירים!!!בתנור סגור וכבוי עוד עשר דקות לפחות-זה שלב מאוד חשוב בתהליך-זה נותן תוצאה סופית וקריספית מדהימה.
את תערובת הכוסמת והשיבולת טחנתי עם קצת מלח (אפשר לפזר מלח גס על הבלילה המשוטחת או להוסיף מלח בשלב הטחינה) ושוב תוספות כראות עינכם.
לשטח דק (אם עושים כמות גדולה-להשתמש בכמה תבניות)
הגרסא הטחונה מוכנה יותר מהר שימו לב.
ושוב -להשאיר בתנור כבוי וסגור עוד 10 דקות לפחות.
את הבלילה עם המש טחנתי -זו האופציה המומלצת לשעועית מש.
עדשים ירוקות ושיבולת אחרי השרייה-אפשר או לטחון או להשאיר בגרסא הלא טחונה (כמו הקינואה).
זו כל התורה הממכרת הזאת, המזינה והנהדרת.
נתראה😘
Comments