קרקרים ללא גלוטן, ללא חומרים משמרים, הכי מזינים שיש-
יצא שהכנתי את הקרקרים האלה כמה פעמים השבוע-מראש הכנתי בלילה לכמה נגלות ושמרתי במקרר.
מה אני אגיד? קלי קלות
ממרכיב אחד איכותי (או מכמה)
ללא גלוטן, דק וקראנצי כמו שאוהבים.
איך מכינים?
משרים במים לפחות לשלוש שעות-
כוס כוסמת ירוקה
חצי כוס עדשים כתומות
חצי כוס שעועית מש
(אפשר להכין על בסיס מרכיב אחד-או לשנות מרכיבים-למשל קינואה במקום אחד מהמרכיבים)
אחרי השרייה מסננים ושוטפים (אפשר להנביט לא חובה).
מעבירים למעבד מזון
מוסיפים מים עד ס״מ מעל קו המרכיבים
(לא חובה לדייק-גם אם תצא בלילה דלילה יותר-יצאו אחלה קרקרים).
טוחנים לבלילה חלקה.
משטחים נייר אפייה מעל תבנית
משמנים!!!! עם תרסיס שמן זית.
שופכים מהתערובת ובעזרת גב כף משטחים דק דק דק (גם אם יש חורים-לא נורא)
העובי משפיע על התוצאה הסופית.
מפזרים מעל תוספות שאוהבים-
זרעים, עשבי תבלין יבשים ,שומשום…
ומעט מלח גס.
מכניסים לתנור שחומם מראש על מצב טורבו!!! 180 מעלות ל- רבע שעה (שימו לב שלא נשרף).
משאירים בתנור כבוי וסגור עוד רבע שעה!!
זה קריטי-זה מה שנותן את הפיינל קראנץ.
שוברים פריסטייל וזהו!!!!
שומרים בצנצנת סגורה על השיש.
אני אוהבת לעשות מגש ביום-ככה זה נשאר הכי טרי …ואת יתרת הבלילה שומרת במקרר ליום הבא.. (אם הבלילה מסמיכה-להוסיף לה עוד מעט מים)💕
Comments