top of page

קרקרים בקלי קלות ללא גלוטן

קרקרים ללא גלוטן, ללא חומרים משמרים, הכי מזינים שיש-

יצא שהכנתי את הקרקרים האלה כמה פעמים השבוע-מראש הכנתי בלילה לכמה נגלות ושמרתי במקרר.


מה אני אגיד? קלי קלות

ממרכיב אחד איכותי (או מכמה)

ללא גלוטן, דק וקראנצי כמו שאוהבים.


איך מכינים?


משרים במים לפחות לשלוש שעות-

כוס כוסמת ירוקה

חצי כוס עדשים כתומות

חצי כוס שעועית מש


(אפשר להכין על בסיס מרכיב אחד-או לשנות מרכיבים-למשל קינואה במקום אחד מהמרכיבים)


אחרי השרייה מסננים ושוטפים (אפשר להנביט לא חובה).


מעבירים למעבד מזון

מוסיפים מים עד ס״מ מעל קו המרכיבים

(לא חובה לדייק-גם אם תצא בלילה דלילה יותר-יצאו אחלה קרקרים).


טוחנים לבלילה חלקה.


משטחים נייר אפייה מעל תבנית

משמנים!!!! עם תרסיס שמן זית.


שופכים מהתערובת ובעזרת גב כף משטחים דק דק דק (גם אם יש חורים-לא נורא)

העובי משפיע על התוצאה הסופית.


מפזרים מעל תוספות שאוהבים-

זרעים, עשבי תבלין יבשים ,שומשום…

ומעט מלח גס.


מכניסים לתנור שחומם מראש על מצב טורבו!!! 180 מעלות ל- רבע שעה (שימו לב שלא נשרף).


משאירים בתנור כבוי וסגור עוד רבע שעה!!

זה קריטי-זה מה שנותן את הפיינל קראנץ.


שוברים פריסטייל וזהו!!!!


שומרים בצנצנת סגורה על השיש.


אני אוהבת לעשות מגש ביום-ככה זה נשאר הכי טרי …ואת יתרת הבלילה שומרת במקרר ליום הבא.. (אם הבלילה מסמיכה-להוסיף לה עוד מעט מים)💕




72 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page