סיר שמחמם את הנפש בימים הקרים האלה-קציצות עוף וכרובית וירק שכמובן דחפתי בתוכן תרד…ושיבולת שועל וכו׳.
מצרכים:
חצי קילו עוף טחון
חצי צרור שמיר
חצי צרור פטרוזיליה
גבעול סלרי
חופן נדיב תרד
את הירק-קצצתי במעבד מזון
(אפשר להחליף לי רק אחר)
חצי כרובית קטנה מבושלת
ארבע כפות שיבולת שועל דקה
ביצה
מלח,פלפל,כמון (או אבקת קארי או בהרט או מה שאוהבים
כורכום .
מערבבים הכל היטב ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מכדררים קציצות שמנמנות-מניחים על נייר אפייה-משפריצים תרסיס שמן זית-אופים עד התייצבות (בערך רבע שעה על 180 מעלות-או עד שמתייצב)
כשהקציצות בתנור מכינים רוטב-
בצל וסלרי קצוצים -מטגנים במעט שמן זית.
אני השתמשתי במחית עגבניות חלקה (של mutti)
בערך חצי בקבוק -ואז דיללתי בעוד כוס וחצי מים.
הוספתי מלח,פלפל וכף גדושה פפריקה מתוקה..
העברתי את הקציצות האפויות לרוטב החם -לעוד 40 דקות בישול על אש בינונית..
בסוף הוספתי שעועית צהובה קפואה (אפשר ירוקה ואפשר גם אפונה ירוקה קפואה) לעוד עשר דקות בישול.
זהו🫶🏼
Comments