top of page

קציצות עוף, כרובית וירק

סיר שמחמם את הנפש בימים הקרים האלה-קציצות עוף וכרובית וירק שכמובן דחפתי בתוכן תרד…ושיבולת שועל וכו׳.


מצרכים:

חצי קילו עוף טחון

חצי צרור שמיר

חצי צרור פטרוזיליה

גבעול סלרי

חופן נדיב תרד

את הירק-קצצתי במעבד מזון

(אפשר להחליף לי רק אחר)


חצי כרובית קטנה מבושלת

ארבע כפות שיבולת שועל דקה

ביצה

מלח,פלפל,כמון (או אבקת קארי או בהרט או מה שאוהבים

כורכום .


מערבבים הכל היטב ומכניסים למקרר לחצי שעה.


מכדררים קציצות שמנמנות-מניחים על נייר אפייה-משפריצים תרסיס שמן זית-אופים עד התייצבות (בערך רבע שעה על 180 מעלות-או עד שמתייצב)


כשהקציצות בתנור מכינים רוטב-

בצל וסלרי קצוצים -מטגנים במעט שמן זית.

אני השתמשתי במחית עגבניות חלקה (של mutti)

בערך חצי בקבוק -ואז דיללתי בעוד כוס וחצי מים.

הוספתי מלח,פלפל וכף גדושה פפריקה מתוקה..


העברתי את הקציצות האפויות לרוטב החם -לעוד 40 דקות בישול על אש בינונית..


בסוף הוספתי שעועית צהובה קפואה (אפשר ירוקה ואפשר גם אפונה ירוקה קפואה) לעוד עשר דקות בישול.


זהו🫶🏼




1,058 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page