top of page

קציצות עוף בטעם של סתיו

קציצות עוף בטעם של ימים אחרים.


מלאות טעם וירק, רכות, נהדרות לכל אדם.


מתכון-


קציצות עוף עם שמיר סלרי ובצל ירוק:


מצרכים:


חצי קילו עוף טחון

צרור קטן שמיר (או פטרוזיליה)

שני ענפי סלרי כולל עלים

שני גבעולים מפוארים של בצל ירוק

בצל אחד קטן (סגול/לבן או כרישה)

קישוא/זוקיני (מגורר בפומפייה דקה וסחוט היטב)

ביצה

שלוש כפות קוואקר/סובין שיבולת שועל

חצי כפית סודה לשתייה

כפית אבקת קארי (או כמון)

מלח ופלפל

שתי כפות שמן זית.


את הירק (למעט הקישוא) טוחנים דק במעבד מזון.. (אם יש נוזלים מומלץ לסחוט)


בקערה מערבבים-

את כל מרכיבי הקציצה הכתובים מעלה

עוף, ירק, ביצה, קוואקר ותבלינים.


משגרים את התערובת למקרר לחצי שעה-תתקבל עיסה פחות דביקה ויותר קלה לעבודה 💙


מוציאים-עושים קציצות יפות, מניחים על נייר אפייה-מרססים מעט שמן זית ואופים בתנור 180 מעלות בערך רבע שעה עד שמתייצבות.


בינתיים מכינים רוטב-

בצל, סלרי במעט שמן זית

מוסיפים כפית אבקת קארי,חצי כפית כורכום

שתי כוסות מים רותחים, מלח ופלפל-מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הקציצות האפויות.


מבשלים כ-40 דקות נוספות על אש בינונית מכסה סגור.


אם רוצים להוסיף פתיתים ואפונה אז עכשיו-אחרי בישול הקציצות.

כוס אפונה קפואה

כוס פתיתים

אם חסרים מים אז אפשר להוסיף.


אם רוצים להעמיק צבע -אפשר להמיס במעט מים רותחים חצי כפית כורכום-ואת זה להוסיף לסיר.


מבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה.


ממתינים עשר דקות נוספות אש כבויה סיר סגור.


וזהו 💛






37 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentários


bottom of page