קיצר מתכון מרשים, טעים ואחר-לויים- זה הסיר שאמא שלי רצתה לשלם לי עליו… אם היא היתה יודעת שאבא שלי היה פה כמה שעות אחריה ופירק חצי סיר..היא היתה קורעת אותו ואותי.
קיצר מתכון מרשים,טעים ואחר-
דוחפים לתנור ארבעה פלפלים אדומים
ראש שום אחד,מזולף בשמן זית,עטוף בנייר כסף
חום גבוה עד צריבה יפה.
הדרך הכי טובה לקלף פלפל קלוי- הוא להשאיר אותו בתנור סגור וכבוי עד שהוא מתקרר- ואז זה ממש קל.
בזמן שהפלפל נקלה-מכינים את תערובת הקציצות .
חצי קילו סלמון טרי ללא עור חתוך לקוביות
חצי צרור נענע
חצי צרור כוסברה
מספרים גבעולים של בצל ירוק
פלפל צילי אחד
טוחנים דג וירק במעבד מזון
מוציאים לקערה ומוסיפים:
כף קורנפלור
כף מיונז או חרדל או בלי בכלל.
מלח ופלפל
לשים היטב אץ העיסה
העיסה רכה-רבע שעה במקרר תסדר את זה
ובמילא מחכים לפלפלים.
כשהפלפל קלוי וניתן לקילוף-מעבירים גם אותו למעבד מזון (מקווה שכבר יש לכן אחד) את השום החמאתי,חצי כוס חלב קוקוס (או שמנת לבישול) טוחנים למחית חלקה.
בעזרת ידיים רטובות-יוצרים קציצות דג מעט פחוסות
מטגנים משני הצדדים במעט שמן זית.
יוצקים את הרוטב ועוד חצי כוס מים (שבתכלס היה אפשר להוסיף את המים כבר בשלב של טחינת הפלפלים)
מעט מלח,מעט פלפל שחור.
מנערים את הסיר-לא מערבבים עם כף.
רבע שעה עשרים דקות גג סיר סגור-אש בינונית
אפשר לקשט עם מעט ירק (נענע,כוסברה,תרד…)
וזהו❤️
*הרוטב יתאים מאוד לקציצות דגי הטופו -רק שאותן עדיף לאפות לפני להתייצבות מלאה.
Comments