top of page

קציצות ירק ועוף טחון ברוטב עגבניות

פייר זה מתכון שדורש פוסט

קודם כל כי זה קל

ואז כי זה מפוצץ ירק

ואז כי זה סיר שמספיק לכמה ימים

ורק משתבח עם הזמן

ואז כי זה טעים וממלא ומנחם..


קציצות ירק ועוף טחון ברוטב עגבניות-

חצי צרור כוסברה

חצי כוס פטרוזליה

שני גבעולי סלרי כולל עלים

שלושה או יותר עלי מנגולד(כולל החלק הלבן) או תרד או גם וגם

בצל סגול

שתי שיני שום

כל זה נטחן במעבד מזון ונסחט!


בקערה נערבב

חצי קילו עוף טחון

ביצה

ירק

זוקיני מגורר וסחוט

ארבע כפות שיבולת שועל דקה

שתי כפות שמן זית

מלח,פלפל,בהרט,כורכום(אפשר תבלינים אחרים שאוהבים)

לשים הכל טוב טוב ומכניסים למקרר לחצי שעה.

כעבור חצי שעה-יוצרים קציצות ,מסדרים בתבנית על נייר אפייה ,מזלפים שמן זית ואופים בתנור 20 דקות על 180 מעלות .


בזמן הזה מכינים רוטב-

מטגנים בצל וסלרי וקוביות דלעת/גזר/תפוא

מוסיפים כוס מחית עגבניות +כוס מים-מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה וזהו.

מעבירים את הקציצות לרוטב לעוד חצי שעה…

בדקות האחרונות של הבישול מוסיפים חופן נדיב של עלי תרד.

וזהו!!


















335 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page