אז כן…כולנו זקוקים לחסד
אחרי חודש שלם של התפזרות תזונתית, אכילה רגשית, דכאון ומתח חוזרים לתלם!!! זאת הכרזה.
אין ברירה אחרת… כמה אפשר לנשנש פיתה עם שוקולד ופיצות של מעדנות (האמת…פיצות מעולות!)
אז קציצות טופו עם עדשים כתומות
ים חלבון, ברזל, טעם ובריאות!
וזה גם קל ממש!
מצרכים:
קוביית טופו- ספוגה מנוזלים (טעם טבעי מרקם קשה)
רבע כוס מדידה עדשים כתומות שטופות ומושרות במים חמים לאיזה עשרים דקות.
גזר בינוני או שניים קטנים.
צרור פטרוזיליה
כוס מדידה שיבולת שועל דקה
גזר מגררים דק בנפרד
את כל שאר המרכיבים טוחנים במעבד מזון עד מרקם אחיד שדומה לפלסטלינה….זאת אומרת לא פירורי.
מעבירים לקערה את התערובת ואת הגזר
מוסיפים שתי כפות שמנז
מוסיפים מלח,פלפל,כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית מחוקה אבקת קארי (אפשר תבלין אהוב אחר)
מערבבים היטב
בידיים משומנות/רטובות יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפייה על גבי תבנית.
משפריצים שמן זית על כל כדור ואופים על 180 טורבו בערך 20 דקות-עד שהכדורים יציבים מאוד.
בינתיים מכינים רוטב-
קוצצים בצל וסלרי (נניח שני גבעולים כולל עלים)
מטגנים בסיר עם מעט שמן זית
מוסיפים כוס אפונה קפואה (או יותר)
מוסיפים בקבוק מחית עגבניות (נניח Mutti)
ועוד כוס מים -על מנת לדלל מעט את הרוטב.
מוסיפים כף פפריקה, מלח ופלפל-מביאים לרתיחה.
מוסיפים את הקציצות האפויות והיציבות
ומבשלים על אש בינונית עוד 20 דקות.
🧡
אפשר. קמח שיבולת שועל? במידה וכן כמה?