top of page

קציצות טופו מלא ירק ועדשים

אני אוהבת סירים כאלה לא יעזור כלום, אני אוהבת סירים כאלה.


מצרכים:


• קוביית טופו -ספוגה מנוזלים (טעם טבעי מרקם קשה)

• רבע כוס מדידה עדשים כתומות שטופות ומושרות במים לעשרים דקות.

• גזר בינוני או שניים קטנים.

• צרור פטרוזיליה

• ענף סלרי כולל עלים

• שני גבעולי בצל ירוק

• חופן עלי תרד

(ירוקים-בהתאם למה שיש בבית ובהתאם למה שאוהבים)

• כוס מדידה שיבולת שועל דקה


אופן הכנה:


-את הגזרה מגררים דק בנפרד

- לאיזה כל שאר המרכיבים טוחנים במעבד מזון עד מרקם אחיד שדומה לפלסטלינה….זאת אומרת לא פירורי.


• מעבירים לקערה את התערובת ואת הגזר


מוסיפים שתי כפות שמנז

מוסיפים מלח, פלפל, כף גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפות כורכום

כפית מחוקה אבקת קארי (אפשר תבלין אהוב אחר)


אפשר להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתייה זה יוצר כדורים יותר אווריריים (לא חובה).


מערבבים היטב- אם התערובת דביקה-מכניסים למקרר לחצי שעה.


בידיים משומנות/רטובות יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפייה על גבי תבנית.


משפריצים שמן זית על כל כדור ואופים על 180 טורבו בערך 20 דקות-עד שהכדורים יציבים מאוד.


רוטב אדום חלק-

רסק עגבניות קטן+ כוס מחית עגבניות חלקה+ שתי כוסות מים+ כף גדושה פפריקה מתוקה+ מלח פלפל.

להביא לרתיחה.


להוסיף אפונה עדינה קפואה -כמה שאוהבים.

מוסיפים את הקציצות האפויות והיציבות


ומבשלים על אש בינונית עוד 20 דקות.





85 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page