top of page

קציצות טופו בקארי צהוב- אגדה!!

קציצות טופו בקארי צהוב-אגדה!!!


עוד מתכון לליין סירי קציצות הטופו המנחמות הטעימות והעשירות בחלבון 😍



להלן מתכון:


מצרכים לקציצות עצמן-


חבילת טופו במרקם קשה 300 גרם..סחוט מנוזלים (על ידי נייר סופג) ואז לטחון במעבד מזון

ירק-מה שבא-אני השתמשתי בצרור פטרוזיליה, חופן נדיב עלי בזיליקום, בצל ירוק..


מומלץ להוסיף גם גבעול סלרי.


את הירק טוחנים -אפשר לטחון טופו וירק ביחד.


מעבירים את כל הטחון הזה לקערה ומוסיפים:


כוס מדידה שיבולת שועל (דקה או עבה)

כף חמאת בוטנים -לתערובת הקציצות.

חצי כפית סודה לשתייה.

מלח ופלפל.


מערבבים הכל ויוצאים קציצות

מרססים במעט שמן זית ואופים בתנור טורבו 180 מעלות עד שהן מתקשות ומתייצבת.


בערך 20 דקות .



לרוטב:


3/4 כוס מים

3/4 כוס חלב קוקוס

אפשר לשנות יחסים-רק לדאוג שתהיה כוס וחצי נוזל.

כף חמאת בוטנים טבעית.

כף גדושה (או יותר) מחית קארי צהוב-ממליצה על הפיל הכחול .


את מרכיבי הרוטב טחנתי בנינגה למרקם חלק.



פטריות- סלסלת פטריות מלך היער-הן מושלמות בתבשיל ,ופטריות שימאגי.

אפשר כל פטרייה אחרת.



את הפטריות מניחים בסיר רחב וחם-נותנים להן צריבה קלה ואז מוסיפים מעט שמן זית.


מערבבים חצי דקה נוספת ומוסיפים את הרוטב הצהבהב.

מוסיפים כוס אפונה קפואה

מוסיפים מלח ופלפל

מערבבים.


אם הקציצות לא מוכנות עדיין-אפשר לכבות את האש-כדי שהרוטב לא יתאדה.


כשהקציצות מוכנות-מוסיפים אותן לרוטב

משקשקים את הסיר -אם בא לכם יותר רוטב

כמובן שאפשר להוסיף עוד מים או חלב קוקוס .


מבשלים עוד עשרים דקות על אש בינונית.


אפשר להוסיף בסוף כוסברה קצוצה.


זהו!!!


זה הכל.




2,206 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page