קציצות טופו בקארי צהוב-אגדה!!!
עוד מתכון לליין סירי קציצות הטופו המנחמות הטעימות והעשירות בחלבון 😍
להלן מתכון:
מצרכים לקציצות עצמן-
חבילת טופו במרקם קשה 300 גרם..סחוט מנוזלים (על ידי נייר סופג) ואז לטחון במעבד מזון
ירק-מה שבא-אני השתמשתי בצרור פטרוזיליה, חופן נדיב עלי בזיליקום, בצל ירוק..
מומלץ להוסיף גם גבעול סלרי.
את הירק טוחנים -אפשר לטחון טופו וירק ביחד.
מעבירים את כל הטחון הזה לקערה ומוסיפים:
כוס מדידה שיבולת שועל (דקה או עבה)
כף חמאת בוטנים -לתערובת הקציצות.
חצי כפית סודה לשתייה.
מלח ופלפל.
מערבבים הכל ויוצאים קציצות
מרססים במעט שמן זית ואופים בתנור טורבו 180 מעלות עד שהן מתקשות ומתייצבת.
בערך 20 דקות .
לרוטב:
3/4 כוס מים
3/4 כוס חלב קוקוס
אפשר לשנות יחסים-רק לדאוג שתהיה כוס וחצי נוזל.
כף חמאת בוטנים טבעית.
כף גדושה (או יותר) מחית קארי צהוב-ממליצה על הפיל הכחול .
את מרכיבי הרוטב טחנתי בנינגה למרקם חלק.
פטריות- סלסלת פטריות מלך היער-הן מושלמות בתבשיל ,ופטריות שימאגי.
אפשר כל פטרייה אחרת.
את הפטריות מניחים בסיר רחב וחם-נותנים להן צריבה קלה ואז מוסיפים מעט שמן זית.
מערבבים חצי דקה נוספת ומוסיפים את הרוטב הצהבהב.
מוסיפים כוס אפונה קפואה
מוסיפים מלח ופלפל
מערבבים.
אם הקציצות לא מוכנות עדיין-אפשר לכבות את האש-כדי שהרוטב לא יתאדה.
כשהקציצות מוכנות-מוסיפים אותן לרוטב
משקשקים את הסיר -אם בא לכם יותר רוטב
כמובן שאפשר להוסיף עוד מים או חלב קוקוס .
מבשלים עוד עשרים דקות על אש בינונית.
אפשר להוסיף בסוף כוסברה קצוצה.
זהו!!!
זה הכל.
לא מצאתי קרי צהוב, אפשר אדום?
תודה