קציצות טופו בסגנון חריימה
תחליף פסיכי לקציצות דגים
כי תכלס זה אותו טעם באופן בלתי מוסבר...
וטופו? טופו הוא מזון טבעי מהצומח, עשיר בחלבונים, ברזל וסידן ומועיל לבריאות-
מקור מצויין לחלבון צמחי
• מסייע בחיזוק עצמות
• עשיר מאוד בסידן
• טוב לתופעות גיל מעבר
• מסייע להסדרת מחזור חודשי
• תורם למניעת סרטן שד ושחלות
• מסייע לאיזון רמות כולסטרול
• מקנה תחושת שובע
• מסייע לתהליכי הרזיה
• מסייע באיזון רמות סוכר
קציצות טופו חריימה-
קוביית טופו רך
קוביית טופו קשה
חצי כוס שיבולת שועל דקה
שני פלפל צילי אדום/שני פלפל ירוק חריף
שלוש שיני שום
צרור כוסברה
שלוש כפות שמן זית
מלח,פלפל,חצי כפית אבקת קארי/כמון,כף פפריקה מתוקה
את כל האמור מעלה-לטחון במעבד מזון עד קבלת עיסה(אבל לא משחה)
ליצור קציצות מהתערובת -ולהכניס לתנור לרבע שעה על חום של 180 מעלות(לזלף מעל שמן זית)
בינתיים לרוטב-
ארבע חמש שיני שום כתושות
לטגן בשמן זית(לא להתקמצן על השמן)להוסיף לשום רסק עגבניות קטן,כפית כמון,כף פפריקה,מלח ופלפל-לערבב -להוסיף שתי כוסות מים רותחים-
כוס גרגרי חומוס (השתמשתי בסנפרוסט)
פרוסות פלפל חריף(אחד או יותר)
פרוסות גמבה אדומה.
צרור כוסברה קצוצה
להביא לרתיחה ולבשל במשך 20 דקות.
להכניס את קציצות הטופו לרוטב ולבשל רבע שעה נוספת.
Meat less Monday
Here I am 💚
אפשר קמח שקדים במקום שיבולת שועל?