גם הייתי בחצי חינם היום
גם עמדתי בתור לבשר
גם חזרתי הביתה
גם הכנתי קציצות
זה מה שנקרא אשת חיל!
קציצןת בקר עם טוויסט בריא…בכל זאת מדובר בי
טעימות סוף הדרך!!!
קציצות בקר ,קינואה ומנגולד ברוטב לימוני .
טוחנים במעבד מזון -צרור נאה של מנגולד (את הגבעול הלבן שומרים בצד)
חצי צרור פטרוזליה.
גבעול סלרי
שתי שיני שום.
מבשלים שליש כוס קינואה בסיר עם מים רותחים כרבע שעה ומסננים .
בקערה-
חצי קילו בשר צלעות טחון טרי
הקינואה המסוננת
הירק הטחון
שתי כפות שמנז
מלח,פלפל,אבקת כפית קארי וכפית גדושה פפריקה מתוקה.
מתערבבים ממש ממש טוב.
יוצרים קציצות יפות-מניחים על תבנית ואופים 180 טורבו סביב 20 דקות.
בינתיים מכינים רוטב-
בצל פרוס
שלוש שיני שום קצוצות
עוד צרור מנגולד חתוך לרצועות
החלק הלבן של המנגולד!!!(מעדן!)
פרוסות לימון דקות מחצי לימון.
בסיר עם שמן זית מטגנים את כל רכיבי הרוטב
מוסיפים חצי ליטר מים (אם אתם אנשי הרוטב-תוסיפו עוד )
תבלינים-מלח פלפל אבקת קארי/כורכום.
מביאים לרתיחה
מוסיפים את הקציצות האפויות
מבשלים עוד שעה
מתעלפים!!!
Comments