אני השתמשתי בקמח שקדים,בקמח שיבולת שועל ובקמח עדשים-(השניים הראשונים הכי מוצלחים אגב..עניין של טעם:)).
בכל אופן השתמשתי בגבינת תבור שהיא גם דלת שומן וגם מצויינת למאפים(מתוקים או מלוחים)
אז לקחתי כוס מכל קמח ואליו צירפתי חצי חבילת תבור-כפית אבקת אפיה-שתי כפות שמן זית-מלח-שום גבישי -ואיזה תבלין מיובש(לא חובה)
ערבבתי את הבצק והכנסתי למקרר להתגבשות של חצי שעה)
הגבינה הופכת את הבצק לרך וגמיש(גם אם הוא מתפורר קל לעבוד איתו) לוקחים חתכת בצק-מעמיסים עליו זית ומעליו הוא חתכת בצק-מכדררים והנה יש בית לזית!!
מברישים בביצה-שומשום/קצח
ולתנור על 180 חצי שעה בערך.
Comments