הכל התחיל מזה שקניתי סלמון כדי להכין שוב סיר של דג סלמון חריף… אבל לא התחשק לי לרדת על חצי חלה.. אז עשיתי פרסה וזה מה שיצא… חמש דקות חמש!!! טעים בטירוף!!!
מצרכים:
• 500 גרם סלמון טרי ללא עור חתוך לקוביות
• 200 גרם אטריות שעועית (יש חבילות אישיות) אפשר כמובן שבבי אורז או אטריות שעועית או לאכול בכלל לצד אורז לבן או קינואה.
• פטריות (שמפיניון, פורטובלו או אחרות) פרוסות גס
• חופן נדיב רצועות תרד טרי (או תרד בייבי
מרכיבי הרוטב:
• כף סילאן
• 4 כפות סויה
• 1 כף שמן שומשום
• 2 שיני שום כתושות
• כף חמאת בוטנים (אופציונלי)
הוראות הכנה:
1. הכנת האטריות:
• את אטריות השעועית נחלוט דקה במים רותחים (עד שהן רכות)נ סנן ונשמור בצד.
2. צליית הסלמון:
• מחממים מעט שמן זית במחבת. צורבים את קוביות הסלמון כחצי דקה משני הצדדים עד שהן זהובות אך עדיין עסיסיות.
3. מוסיפים את הפטריות: ומטגנים עד שהן מתרככות מעט-ממש מעט
• מוסיפים את הרוטב-מערבבים בעדינות
נותנים לו להתקרמל מעט…
• מוסיפים את התרד למחבת, מוסיפים את אטריות השעועית מערבבים קלות כדי שהרוטב יצפה את כל המרכיבים ומבשלים עוד 2 דקות .
טועמים ומוסיפים מלח במידה וחסר.
שימו לב שכל שלב הוא קצר
וזאת על מנת לשמור על עסיסיות הסלמון…ולכן הכל צריך להיות מוכן מראש לפני תחילת ההכנה (האטריות והפטריות והתרד).
סיר של חמש דקות-זו ההמלצה שלי.. מי שאוהב סלמון עשוי יותר שיוסיף שתי דקות נוספות.
בתיאבון!
Comentarios