top of page

פשטידת שמש צהובה

פשטידת שמש צהובה.

האמת שנראה לי שכולם אוהבים פשטידות תירס-מקטן עד גדול.

תירס לילדים, פולנטה למבוגרים

והשילוב של שני המרקמים הוא בולללל.



אז מה צריך?


שלוש ביצים

שקית גרגרי תירס קפוא

צרור שמיר קצוץ דק (אפשר ירק אחר-כל ירק)

חצי כוס שמנת לבישול 10% או יותר (אפשר גם חלב קוקוס או חלב רגיל)

כף חמאה

קצקבל מגוררת-כמה שרוצים (או כל גבינה אחרת).

כוס מדידה שיבולת שועל דקה

שקית אבקת אפייה 10 גרם.



אופן הכנה:


מפשירים את גרגרי התירס (שוטפים שטיפה קלה במסננת מעל כיור ומסננים מנוזלים )

טוחנים מחצית מכמות התירס עם חצי כוס שמנת לבישול וכף חמאה (טחנתי בנינגה)

לקערה שופכים שלוש ביצים -טורפים אותן מעט .

מוסיפים את מחית התירס את הגרגרים השלמים.

את השמיר הקצוץ

את השיבולת שועל

את אבקת האפיה

את הגבינה המגוררת (היתה פה בערך חצי כוס)

מלח ופלפל

מערבבים הכל היטב!



מעבירים לתבנית מעל נייר אפייה-משטחים.

אופים בתנור שחומם מראש-טורבו 180 מעלות כחצי שעה או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

ממתינים שהיא תתקרר ופורסים.

והנה חנוכה כלבבי-ללא טיגונים-תוצרת כחול לבן.

ותודה לחצי חינם על ההשראה להכין מתכון מכל המצרכים הכחולים לבנים שקניתי שם השבוע.



מתכון בשיתוף חצי חינם





532 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page