הבטחתי רצפט או לא הבטחתי רצפט?!
אז קבלו אותו-קיטו קיש חלומי…עם בסיס קמח יוגורט פריך וחלומי…בול לחג!
לבסיס-
שתי כוסות קמח שקדים
חצי כוס יוגורט (השתמשתי באיירן של גד)
שתי כפיות אבקת אפייה
מעט מלח (האיירן מלוח)
מערבבים הכל יוצא מרקם של בצק רבוך
מכניסים למקרר לחצי שעה ומעלה.
לאחר חצי שעה משמנים תבנית פאי קפיצית (קוטר 24)
ומשטחים בעזרת הידיים גם על הדפנות..
מחוררים עם מזלג ואופים אפייה קצרצרה של עשר דקות עד קבלת הזהבה קלה!
מוציאים מהתנור
למלית-
פרסתי כרישה דק דק דקיק (ואז אפשר לוותר על שלב הטיגון)
ובצל ירוק.
מורחים את הבצק הזהוב בגביע ריקוטה פרסקה שהיא פשוט מעולה..
מעל מפזרים את הכרישה והבצל הירוק.
מעל חצי קובייה של פטה עיזים/כבשים/רגילה.
ואז….
טורפים שתי ביצים עם חצי כוס שמנת מתוקה/לבישול/חלב קוקוס,מעט מלח ופלפל ושופכים מעל הכל.
מעבירים לתנור על 180 לעוד 20-30 שעה
עד שהמאפה זהוב ויציב.
**אם משתמשים בבצל אחר אז לפרוס דקיק ממש או להקפיץ במעט שמן זית/חמאה…
זה הרצפט
זה הקיטו קיש
הנאה מובטחת
Comments