top of page

פשטידת ירוקים כובשת

מתכון פגז לפשטידה מפוצצת נוגדי חימצון, כלורופיל ועוד כל מיני מילים כאלה שטובות לנו מאוד!!!

הרעיון הוא לקחת מלא ירק-כל ירק ,לפרוס ולחלוט חליטה קצרה במים רותחים…


אבל קחו מתכון- אז למרות שהשתמשתי במלא ירק, הייתי יכולה להשתמש בהרבה יותר ואז הייתי מקבלת פשטידה גבוהה יותר, כמו שאני אוהבת-אבל ניחא.


מה יש פה?

מה שהיה לי בבית וזה אומר-

שני ראשי באקצוי פרוסים (כולל החלק הלבן)

צרור מנגולד פרוס (כולל החלק הלבן)

חצי כרוב לבן

סלרי

כמה ענפים של בצל ירוק.


אפשר להכניס-תרד, חובזה, קייל וכו וכו וכו.


הכל נפרס - ונחלט - שזה אומר: מרתיחים מים בסיר, כשהם רותחים מוסיפים את הירק לחליטה של כמה דקות בודדות ( נניח חמש) עד שיורד הנפח, אבל הצבע עדיין ירוק עד..


ואז מסננים-מקררים-וסוחטים (הירק מפוצץ מים) אפשר לשמור את מי הסחיטה ולשתות או להשתמש כציר למרק….תתפלאו.


בקערה מערבבים:

שלוש ביצים

כוס שיבולת שועל עבה/דקה(אפשר להמיר בשלוש כפות קמח כוסמין-לא מנסיון אבל מי שעשתה העידה על הצלחה)

שקית אבקת אפייה קטנה

רבע כוס חלב צמחי או רגיל או שמנת לבישול.

מלח פלפל-לערבב ולתת לשיבולת מעט לנוח בבלילה…זה יעזור לה להתרכך.


נערבב לתוך הבלילה את הירק (שהצטמצם ממש בעקבות הבישול)


נעביר לתבנית (השתמשתי בעגולה בקוטר 20)-ממליצה לרפד בנייר אפיה-אם אתם בעניין של לחלץ את כל הפשטידה בשלום מהתבנית.


מפזרים שומשום מעל-זה נותן מעטפת טעימה.


אופים על טורבו 180 עד השחמה-בערך חצי שעה…מחכים שהיא מעט תתקרר.


תהנו מאוד ביי 💜💜💜







1,199 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page