מתכון פגז לפשטידה מפוצצת נוגדי חימצון, כלורופיל ועוד כל מיני מילים כאלה שטובות לנו מאוד!!!
הרעיון הוא לקחת מלא ירק-כל ירק ,לפרוס ולחלוט חליטה קצרה במים רותחים…
אבל קחו מתכון- אז למרות שהשתמשתי במלא ירק, הייתי יכולה להשתמש בהרבה יותר ואז הייתי מקבלת פשטידה גבוהה יותר, כמו שאני אוהבת-אבל ניחא.
מה יש פה?
מה שהיה לי בבית וזה אומר-
שני ראשי באקצוי פרוסים (כולל החלק הלבן)
צרור מנגולד פרוס (כולל החלק הלבן)
חצי כרוב לבן
סלרי
כמה ענפים של בצל ירוק.
אפשר להכניס-תרד, חובזה, קייל וכו וכו וכו.
הכל נפרס - ונחלט - שזה אומר: מרתיחים מים בסיר, כשהם רותחים מוסיפים את הירק לחליטה של כמה דקות בודדות ( נניח חמש) עד שיורד הנפח, אבל הצבע עדיין ירוק עד..
ואז מסננים-מקררים-וסוחטים (הירק מפוצץ מים) אפשר לשמור את מי הסחיטה ולשתות או להשתמש כציר למרק….תתפלאו.
בקערה מערבבים:
שלוש ביצים
כוס שיבולת שועל עבה/דקה(אפשר להמיר בשלוש כפות קמח כוסמין-לא מנסיון אבל מי שעשתה העידה על הצלחה)
שקית אבקת אפייה קטנה
רבע כוס חלב צמחי או רגיל או שמנת לבישול.
מלח פלפל-לערבב ולתת לשיבולת מעט לנוח בבלילה…זה יעזור לה להתרכך.
נערבב לתוך הבלילה את הירק (שהצטמצם ממש בעקבות הבישול)
נעביר לתבנית (השתמשתי בעגולה בקוטר 20)-ממליצה לרפד בנייר אפיה-אם אתם בעניין של לחלץ את כל הפשטידה בשלום מהתבנית.
מפזרים שומשום מעל-זה נותן מעטפת טעימה.
אופים על טורבו 180 עד השחמה-בערך חצי שעה…מחכים שהיא מעט תתקרר.
תהנו מאוד ביי 💜💜💜
Comments