פשטידה מנחמת ומחממת לימים הקרים העצובים…
פשטידת כרובית, מנגולד ותרד (אפשר לשלב ירק אחר)-
מצרכים -
כרובית בינונית
צרור מנגולד
חבילת תרד.
כוס שיבולת שועל (עבה/דקה)
שלוש ביצים
שליש כוס שמנת לבישול
גאודה עיזים מגוררת (או אחרת או בלי בכלל)
כמה גבינה? כמה שרוצים.
אבקת אפייה (שקית של 10 גרם)
מלח ,פלפל
שומשום.
מרתיחים מים בסיר
מכניסים את הכרובית ומבשלים עד ריכוך.
את המנגולד פורסים-כולל הגבעול הלבן.
אני פורסת את המנגולד ואז שוטפת.
את התרד משאירים שלם-רק מפרידים מהגבעול ושוטפים (אלה אם משתמשים בתרד גוליבר-עלים גדולים ואז גם אותו פורסים.)
כשהכרובית כבר רכה-מוסיפים את הירק לחליטה של שתי דקות.
מסננים הכל ונותנים למים להתאדות(במסננת מעל הכיור-את הירק עדיף לסחוט)
בינתיים מערבבים בקערה-
שלוש ביצים
כוס שיבולת שועל עבה/דקה
שליש כוס שמנת לבישול /חלב קוקוס
שקית א אפייה
מערבבת היטב
אם משתמשים בשיבולת עבה-עדיף לתת לה להתרכך מעט בבלילה הזאת של הביצים (לפני השלב הבא).
מפרקים את הכרובית-כמודגם בסרטון-לא למעוך לה את הצורה-זה נחמד שיש חתיכות שלמות שלה.
אפשר להשתמש בכל כולה-כולל הליבה.
מוסיפים את הירק הסחוט .
מוסיפים לירקות את בלילת הביצים
את הגבינה המגוררת (אני הוספתי בערך שליש כוס)
מלח ופלפל.
מעבירים לתבנית מעל נייר אפייה ומשטחים.
מפזרים מעל שומשום (אופציה)
אופים על טורבו 180 מעלות סביב חצי שעה או עד שהפשטידה שחומה ויציבה.
ממתינים שתצטנן מעט
מחלצים אותה מהתבנית (קודם עוברים עם סכין סביב השוליים)ואז הופכים על צלחת
בקיצור אתן מכירות את הטריק הזה.
ארוחת ערב לכמה ימים (אם נהיה אופטימיות)
תנסו-עם יוגורט עיזים.
😘
Comentarios