top of page

פלפל ממולא מעולה!!

בדיוק כמו הבולונז

זה עוד מתכון שמאוד אוהבים פה…

ואנחנו לא חסידי הממולאים..והנה-שמעו איזה פלפל!!!!

הוא גם מתבשל בסיר אחד

והוא גם יביא לנו את הסתיו.


מצרכים:


-חצי קילו בקר טחון טרי

-אורז מבושל מכוס אחת (אם יש שאריות במקרר זה גם נהדר-אם לא תבשלו אורז- כוס אורז, כוס וחצי מים, מלח-14 דקות)

-פלפל אדום קטן ודק (אפשר להבחין בין פלפל בשרני לדק. הדק קל משקל)

-שני גבעולי סלרי

שני גבעולי בצל ירוק

-בצל לבן

-חצי צרור נאה של שמיר

-מחית עגבניות חלקה

-כפית ראס אל חנות

-מלח ופלפל.


-את הירק והבצל קוצצים במעבד מזון דק.

-חותכים את ראשי הפלפלים ומנקים מגרעינים.


-בסיר סוטאג׳ מחממים שמן זית


מטגנים את הירק קלות עד שמתרכך

מוסיפים את הבשר

מפוררים באמצעות כף עץ עד למרקם פירורי ויבש (אם יש נוזלים חכו שהם יתאדו)


-מוסיפים לבשר את האורז המבושל


-מוסיפים את התבלינים-

כפית ראס אל חנות

מלח

פלפל

מערבבים הכל - טועמים ומתקנים תיבול.


זה טעים כמנת אורז ובשר בפני עצמה.


ממלאים את הפלפלים עד הסוף (האורז מבושל הוא כבר לא יתנפח)

מסדרים את הפלפלים בצפיפות זה לצד זה.


רוטב-


-שתי כוסות מחית עגבניות חלקה

-כוס מים רותחים

-מלח ופלפל


לערבב ולצקת מעל הפלפלים.


הרוטב צריך להגיע לכדי מחצית גובה הפלפלים.

מביאים לרתיחה

סוגרים סיר

מחלישים להבה

מבשלים שעה וחצי.


סתיו טעים במיוחד!





27 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Commentaires


bottom of page