בדיוק כמו הבולונז
זה עוד מתכון שמאוד אוהבים פה…
ואנחנו לא חסידי הממולאים..והנה-שמעו איזה פלפל!!!!
הוא גם מתבשל בסיר אחד
והוא גם יביא לנו את הסתיו.
מצרכים:
-חצי קילו בקר טחון טרי
-אורז מבושל מכוס אחת (אם יש שאריות במקרר זה גם נהדר-אם לא תבשלו אורז- כוס אורז, כוס וחצי מים, מלח-14 דקות)
-פלפל אדום קטן ודק (אפשר להבחין בין פלפל בשרני לדק. הדק קל משקל)
-שני גבעולי סלרי
שני גבעולי בצל ירוק
-בצל לבן
-חצי צרור נאה של שמיר
-מחית עגבניות חלקה
-כפית ראס אל חנות
-מלח ופלפל.
-את הירק והבצל קוצצים במעבד מזון דק.
-חותכים את ראשי הפלפלים ומנקים מגרעינים.
-בסיר סוטאג׳ מחממים שמן זית
מטגנים את הירק קלות עד שמתרכך
מוסיפים את הבשר
מפוררים באמצעות כף עץ עד למרקם פירורי ויבש (אם יש נוזלים חכו שהם יתאדו)
-מוסיפים לבשר את האורז המבושל
-מוסיפים את התבלינים-
כפית ראס אל חנות
מלח
פלפל
מערבבים הכל - טועמים ומתקנים תיבול.
זה טעים כמנת אורז ובשר בפני עצמה.
ממלאים את הפלפלים עד הסוף (האורז מבושל הוא כבר לא יתנפח)
מסדרים את הפלפלים בצפיפות זה לצד זה.
רוטב-
-שתי כוסות מחית עגבניות חלקה
-כוס מים רותחים
-מלח ופלפל
לערבב ולצקת מעל הפלפלים.
הרוטב צריך להגיע לכדי מחצית גובה הפלפלים.
מביאים לרתיחה
סוגרים סיר
מחלישים להבה
מבשלים שעה וחצי.
סתיו טעים במיוחד!
Commentaires