top of page

פלאפל של ממש משעועית מש

ממש ממש פלאפל

ממש משעועית מש (מונבטת)

קל,טעים,מזין,מפוצץ חלבון ואינספור ערכים ויתרונות תזונתיים.

אל תוותרו על הקטנייה הזאת שהיא גם קלה לעיכול וגם קלה להנבטה-ואחרי הנבטה פשוט אפשר לאכול אותה כמו שהיא..ללא צורך בבישול נוסף.

את יתרונות ההנבטה כולם מכירים?זה שהיא מעלה בצורה משמעותית ממש את כמות הרכיבים התזונתיים,ידעתם?


הנבטה-מכוס אחת של שעועית מש יבשה יצאה כמות נבטים היסטרית!!!שהספיקה לכמה וכמה מנות (לאפה,ממרח,פלאפל)


משרים כוס למשך לילה בקערה עם מים על השיש

למחרת מסננים-משאירים בתוך המסננת על השיש.

משתדלים לשמור על סביבה לחה (מדי פעם משפריצים על השעועית מים)

כעבור כמה שעות כבר תראו נבטים..

ככל שיחלפו השעות הנבט יגדל…

כשזה קורה ויש נבטים יפים, אפשר לשמור בכלי סגור במקרר


לפלאפל-

כוס נבטי מש

ירק-מלא ירק (חצי צרור כוסברה,חצי צרור פטרוזיליה,חצי צרור שמיר,ענף סלרי,תרד בייבי,שתי שיני שום)-זה רק לשם דוגמא ואפשר ירק אחר/נוסף.


טוחנים את המש והירק

מעבירים לקערה-מוסיפים ביצה גדולה

כפית כמון,מלח ופלפל.

שתי כפות שמן זית.

מערבבים עד שהעיסה יחסית דביקה..(ניתן להוסיף עוד ביצה במידת הצורך-אני השתמשתי בביצה אחת)

עם ידיים רטובות יוצרים כדורים ולהניח על גבי נייר אפייה.

לרסס במעט שמן זית ולשגר לתנור

(אפיתי על טורבו 180 מעלות כחצי שעה)


למתחילים-לשעועית מש יש טעם יחודי ,גם לי לקח זמן להתרגל אליו…

יש אפשרות לצרף אליה לתהליך ההשרייה וההנבטה (אפשר להנביט בנפרד) עדשה כלשהי…או כוסמת אפשר גם קינואה..ואז חצי כוס מש מונבטת וחצי כוס קטניה נוספת.



זהו 😘




1,169 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page