סיר עוף ותפו״א, סיר של קיץ, של ים, של מזגן, סיר של שישי או שבת בצהריים… בעצם סיר של יום חול… וחג.
אז כדלהלן-
תפו״א חתוכים איך שבא (נניח סירות זה מגניב)
שניים שלושה בצלים חתוכים גס
חלקי עוף טרי ונקי.
הכל ביחד בקערה ואז תיבול-
שמן זית (פה היתה רבע כוס)
כף כורכום
כף אבקת קארי הודי (אפשר במקום כמון)
מלח, פלפל
וכפית מחוקה אבקת סודה לשתייה-זה מה שנותן טעם עמוק של צלי שבושל שעות.
מערבבים היטב,מעסים את התבלינים לעוף ולתפוא.
מחממים סיר-השתמשתי בסיר ברזל יצוק של מגנוס.
אני לכל בית סיר אחד כזה שעושה אחלה תבשילים.
צורבים את העוף בסיר ככה טוב משני הכיוונים (לא הוספתי עוד שמן מעבר למה שכבר הוספתי).
מעל העמסתי את תפו״א והבצל.
מים רותחים עד קו תפו״א (לא צריך להציף!!!)
הרטבתי נייר אפייה ,סחטתי והנחתי מעל התבשיל (שומר על לחות) מביאים לרתיחה נוספת-סוגרים סיר ומבשלים כשעה אש בינונית נמוכה…חצי שעה נוספת בתנור (ללא המכסה וללא נייר האפיה) 180 טורבו עד השחמה וצמצום הנוזלים.
זה ללקק את האצבעות!!!
Comments