מתכון חרישה לפניכם:
סיר עוף ותפו״א חומים מי ישמע היו לילה בתנור…אבל לא!
מצרכים:
שוקיים או כרעיים
תפו״א צהובים.
תבלינים:
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית אבקת קארי או כמון
חצי כפית כורכום
כף סילאן
מלח ופלפל.
לסיר שטוח מוסיפים-
פפריקה, קארי, כורכום
מזלפים שמן זית (סביב רבע כוס)
וכף סילאן
מדליקים את האש ופותחים את התבלינים.
מסדרים את העוף ותפו״א -מצפים אותם מכל עבר
בתערובת התבלינים והשמן ואף צורבים אותם… לא לפחד,
זה יתן להם צבע מהאגדות.
מוסיפים מלח פלפל
כוס מים רותחים (לא צריך להציף במים)
עכשיו שלב השגר ושכח-
סוגרים מכסה ומבשלים על אש נמוכה!
שלוש-ארבע-חמש שעות.
מדי פעם אפשר לנער את הסיר - כדי לערבב קצת את התכולה.
אם בסוף הבישול יש הרבה מים-אפשר לבשל עם מכסה פתוח על מנת שיתאדו מעט.
סיר של שבת
של יום יום
של אחרי הים.
חרישה-תשמרו 💜
Comments