העוף של סבתא הדסה-כמה פשוט ככה טעים.. בול בטעם.
אין דבר כזה ארוחה בלי עוף.. זה העוף שאיתי הכי אוהב בעולם!!!
מה צריך?
חלקי עוף (לי יש העדפה לירכיים -החלק המשולש- הוא פשוט יותר עסיסי אפשר לשלב גם שוקיים)
במתכון הספציפי הזה היו שלוש כרעיים
- שום כתוש (כמה שאוהבים-לא להתקמצן)
-כף גדושה פפריקה מתוקה (או יותר אם מכינים כמות גדולה יותר)
- כף טימין יבש
- פלפל שחור
מעסים את התבלינים לעוף-אפשר לדחוף גם מתחת לעור.
מסדרים בין החלקים רבעי בצל מאיזה ארבעה בצלים גדולים-הם יתנו המון לחות.
אפשר יותר אם מכינים כמות גדולה יותר של עוף.
-מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 טורבו!!! לרבע שעה.
אחרי רבע שעה הופכים את העוף.
מורידים את המעלות ל-170!!!
וצולים עוד שעה -אחרי חצי שעה ראשונה הופכים את העוף שוב.
זה כל הסיפור… ולא לא חסר מלח, אף לא גרגר.
שומן יש מהעוף
לחות יש מהבצל (אם שואלים אותי-אפשר להוסיף גם עגבניות זה מעדן)
ומלח יש מהכשרת העוף…וגם מהתבלינים.
אין צורך לכסות בשום שלב.
תהנו 💓
Comments