top of page

עוגת שוקו, טחינה, אספרסו ללא גלוטן


כל הדברים בעוגה אחת-פגז!!!


אפשר להשתמש בשיבולת עבה-שקצת מדמה את העוגה לכדורי שוקולד (במרקם לפחות) או עם דקה שהיא יוצאת יותר אחידה וכמובן שמעולה לא פחות.


מצרכים:


שלוש ביצים

שליש כוס דבש/מייפל

כוס וחצי שיבולת עבה/דקה (הדקה מתרככת ונמסה יותר טוב)

שקית אבקת אפייה

שליש כוס טחינה גולמית (הדת דתי במלאה)

שליש כוס שבבי קקאו /שוקולד ציפס -אפשר להמיר את השוקולד בכף קקאו איכותי!

אספרסו ארוך (בכמות של חצי כוס) אפשר גם חצי כוס קפה או תה או חלב חם.


טורפים את הביצים והדבש/מייפל את הטחינה והשוקולד מערבבים יחד עם חצי כוס האספרסו החמה-הכל ימס-מערבבים לבלילה אחידה ומוסיפים לתערובת הביצים.


מוסיפים כוס וחצי שיבולת, אבקת אפייה

מערבבים היטב אני חיזקתי בעוד חופן שוקולד ציפס.


נותנים לתערובת מנוחה של רבע שעה לפחות במהלכה השיבולת תתרכך ותסמיך! שלב חשוב.


מעבירים לתבנית אינגליש, אופים על 180 טורבו כ-20 דקות -עדיף לבדוק עם קיסם רק שימו לב שלא תתייבש!


שומרים על השיש עטוף היטב.

המרקם שיוצא עם השיבולת העבה מזכיר מרקם של כדורי שוקולד.

שיבולת דקה תייצר מרקם אחיד יותר.

ימים טובים 💜🙏🏼




1,022 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

ความคิดเห็น


bottom of page