אחרי שקניתי קילו פרג טחון טרי בשוק לוינסקי….צפו לסשן עוגות פרג…אין לכם ברירה אלה להתאהב בפרג!
אז עוגת פרג, תפוז, שקד, שיבולת…לפנים! וגם ללא גלוטן.
וגם ממרכיבים פגז!
מצרכים-
שלוש ביצים
שליש כוס דבש
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
כוס מדידה פרג טחון טרי (פרג טרי שומרים במקפיא)
כוס מדידה קמח שקדים.
כוס מדידה שיבולת שועל( לא צריך לטחון)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
שתי כפות חמאת שקדים/בוטנים או רבע כוס שמן זית.
לציפוי-(אופציונלי)
שליש חבילת שוקולד מריר
שליש כוס חלב קוקוס
(אני גם הוספתי כפית חמאת שקדים).
אופן הכנה-
בקערה טורפים שלוש ביצים גדולות
עם שליש כוס דבש.
מוסיפים כוס מיץ תפוזים
שתי כפות חמאת שקדים (או רבע כוס שמן זית)
מערבבים היטב.
מוסיפים את הקמחים ואת הפרג
מוסיפים את אבקת האפייה
מערבבים היטב
מניחים בצד לחמש דקות.
מרפדים תבנית אינגליש בנייר אפיה
מעבירים את הבלילה
אופים על טורבו 180 מעלות כחצי שעה (להיזהר מאפיית יתר).
מי שרוצה לצפות-את מצרכי הציפוי ממיסים בפולסים במיקרו ומערבבים לבלילה חלקה.
מצפים את העוגה וסאלאמת.
*לפרוס כשמתקרר.
*לשמור עטוף בניילון נצמד ולאכול בטמפ׳ החדר
💜💜💜
האם ניתן לוותר על קמח השקדים ומה אפשר לשים במקומה?
מה אפשר במקום דבש?