top of page

סיר של חזל״ש

סיר של חזל״ש… יש פה כמה הורים שמאוד שמחים היום..

ויש פה גם כאלה שמסתובבים עם מועקה.

יש פה כאלה שאין להם כוח להתחיל את מפעל הסנדוויצים… לילדים שלומדים עד 17:00…

ויש פה סיר שמכינים אותו ציק צ’אק -מבשלים על הגז ואז משגרים לתנור…ויש ריח של בית וגם של שנה חדשה 💕


מתכון:


חלקי עוף טרי ונקי,כולל עור

תפו״א (חתוכים איך שבא-סירות,עיגולים,עם קליפה או הלי קליפה )

שני בצלים פרוסים גס

שיני שום קלופות (מראש שום שלם)


רוטב-

רבע עד שליש כוס שמן זית

כף גדושה (או שתיים) פפריקה מתוקה

כף גדושה סילאן.


מלח ופלפל.


את כל המנה עשיתי ישירות בסיר ברזל יצוק של מגנוס

כולל ערבוב ,עיסוי,טיגון ובישול.


לאחר שהכל מצופה היטב-מעבירים לצריבה על הגז חום גבוה,כמה דקות-אני אוהבת שהעוף משחים.


מוסיפים מים רותחים (בערך שתי כוסות-עד כמעט כיסוי)

מביאים לרתיחה נוספת-סוגרים מכסה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה שעה וחצי.


לאחר זמן זה -מוסיפים שקית פתיתים יבשים /פסטה יבשה

אפשר גם חצי שקית(אם אין מקום בסיר)

מטביעים את הפתיתים במים -אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים רותחים (לא להציף!!!) מומלץ להוסיף עוד מעט מלח.


מביאים לרתיחה-סוגרים מכסה ומבשלים חמש דקות.

מכניסים לתנור שחומם מראש על טורבו 160 מעלות

לרבע שעה ועוד חמש עד עשר דקות ללא מכסה - להשחמה וצמצום נוזלים (אפשר להגביר חום ל-180 מעלות.)


זה כל הסיפור.

עכשיו תגידו שזה לא יותר קל מלהעמיד סוללה של סנדוויץ׳ חביתה, סלט טונה, סלט ביצים, אבוקדו,


ירקות חתוכים ופירות.


שנה טובה לכולם פה 💘

מתכון בשיתוף סיר ברזל יצוק אגדי מבית @magnus_israel




 
 

Commentaires


bottom of page