top of page

סיר של השמחות

אפשר להגיד שזה סיר של השמחות? הוא באמת כזה…מה נעשה

וחוץ מזה שהוא כזה יפה ועמוק וטעים הוא גם קל נורא!

נורא כמה שהוא קל…ולכן גם אין לי בעיה להכין מעתה ועד עולם…

עדיף משניצלים…עדיף עדיף ממש!


קיצר מה צריך?


חמישה בצלים גדולים (גם לבן וגם סגול) חצויים ופרוסים דק.

חמישה תפו״א (או יותר)

חלקי עוף עם עור


לרוטב-

כפית קפה כלשהו

כף וחצי גדושה פפריקה מתוקה

כף סילאן (אפשר בלי סילאן למי שלא רוצה מתוק)

מים רותחים


מתחילים עם טיגון הבצל בשמן זית-בסיר סוטאג׳ שמתאים גם לתנור.

הוא מתקרמל מאוד מהר (לא מבינה מי אומר אחרת)

עשר דקות ערבוב ויש אחלה בצל.


מוסיפים את העוף וצורבים משני הצדדים

כשהעוף צרוב-מעמיסים את הבצל מעליו

מפזרים מסביב תפו״א חתוכים גס

שופכים את הרוטב ועוד כוס מים רותחים בנוסף (אם צריך עוד אז עוד-המים צריכים להגיע עד תפו״א).

מוסיפים מלח ופלפל

מביאים לרתיחה -סוגרים מכסה-מחלישים ללהבה בינונית ומבשלים שעה.


כעבור שעה מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 טורבו לעוד שעה.

(ברבע השעה האחרונה מורידים מכסה וממשיכים לצלות לקבלת צבע אקסטרה שחום).


זה ללקק את האצבעות.






899 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page