top of page

סיר שכולם אוהבים קציצות

סיר אדום חלום שזה סיר קציצות שילוב עוף ובקר שהוא מצויין ביחד (למרות שלא חייבים)


מה צריך?


300 גרם בקר טחון

300 גרם עוף טחון

או אחד מהם.


ירק -מלא ירק שהיה לי בבית -טחון דק במעבד מזון

חופן עלי תרד, שני גבעולי בצל ירוק, גבעול סלרי, צרור פטרוזיליה, בצל סגול.


בנוסף גם -תפו״א מגורר דק בפומפיה וסחוט, קישוא קטן מגורר דק בפומפייה וסחוט היטב.


3 כפות שיבולת שועל!


בקערה מערבבים


בשר, ירק וירקות


מוסיפים- כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה

שלוש כפות שיבולת שועל!

כף פפריקה מתוקה, כפית בהרט (או כמון/ראס אל חנות/אבקת קארי)

מלח ופלפל, שתי כפות שמן זית.


מערבבים היטב-ללוש היטב עם הידיים


מכניסים למקרר לחצי שעה-יהיה הרבה יותר קל לעבוד עם התערובת.


יוצרים קציצות

מניחים על גבי תבנית

מרססים בשמן זית


אופים רבעי שעה 180 מעלות עד התייצבות.


רוטב-


אני קצצתי דק כרישה אחת (או בצל)

גזר קוביות קטנות

קולורבי קוביות קטנות

תפו״א אחד קוביות קטנות

(לא היתה לי אפונה)


בסיר סוטאז׳ רחב-


טיגנתי את הירקות

הוספתי שתי כוסות מחית עגבניות חלקה (mutti) ושתי כוסות מים רותחים.

כף רסק עגבניות מרוכז איכותי (לא חובה)

מלח פלפל

כף פפריקה מתוקה

כף בהרט.


כשהרוטב רותח והקציצות אחרי אפיה קצרה

הוספתי לרוטב לעוד שעה של בישול על אש נמוכה.


*תהליך זהה אם מכינים רק מבקר או מעוף

(אם רק עוף-הייתי מוסיפה ביצה לתערובת).


זהו 💓







34 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

留言


bottom of page