top of page

סיר קציצות ועדשים

סיר קציצות ועדשים - פעם אחת כתבתי באיזה פוסט -

״סיר קציצות ועדשים לילדים מעצבנים״ ואיזו עוקבת דיווחה עליי לצינור-אמיתייייייי…..אז אני כבר נזהרת עם ההומור שלי.

אבל באמת זאת דרך להטמין עוד קצת ערכים שלא רואים בקציצות….


אז ככה-

שוטפים שליש כוס עדשים כתומות

מרתיחים מים,שופכים את העדשים ומבשלים כעשר דקות

מסננים היטב.

מאחר וצריך גם תפוא אחד מבושל -אפשר לבשל אותם באותו סיר-מתחילים עם התפוא כי לוקח לו יותר זמן ומוסיפים אליו את העדשים בסוף.


במעבד מזון או ביד

טוחנים מלא ירק

אני טחנתי גבעול סלרי כולל עלים,חצי צרור כוסברה,חצי כוס פטרוזליה ,שיני שום לפי הטעם.


בקערה-

חצי קילו עוף טחון

עדשים מבושלות ומסומנות

תפוא מבושל מעוך

ביצה

ירק טחון

מלח,פלפל,אבקת קארי או כמון או ראס אל חנות/בהרט..

ושתי כפות שמן זית.


מערבבים ומכניסים למקרר לחצי שעה.


בעזרת ידיים רטובות מכינים קציצות ומסדרים על גבי נייר אפייה על תבנית.

משפריצים שמן זית

אופים כעשרים דקות 180 מעלות טורבו.


רוטב-

שמן זית-בצל,סלרי,גזר,שתי כוסות אפונה עדינה קפואה

שתי כוסות מחית עגבניות (כוס=ספל)

בין כוס לכוס וחצי מים

תבלינים-מלח פלפל פפריקה אבקת קארי

מביאים לרתיחה

מוסיפים קציצות

סוגרים סיר ומנענעים -מביאים לרתיחה

מבשלים עם מכסה סגור אש בינונית נמוכה-שעה!

מוסיפים פטרוזליה קצוצה בסוף…זהו!




 
 

Comments


bottom of page