מעשה בילד (שלא אוכל ירקות) שראה יותר ממה שהוא אמור לראות…(ערמות של ירק טחון שדחסתי לקציצות)…ונאלץ לבחור-
לגווע ברעב או לאכול….
בחר לטרוף חצי סיר.
הקיצר-סיר קציצות עבודה בעיניים…
תנסו , זה עובד!
מצרכים:
חצי קילו בשר בקר טרי טחון
ערימות ירק טחון במעבד מזון
כמה גבעולי ברוקולי
שני גבעולי בצל ירוק
שני גבעולי סלרי
חופן עלי תרד
צרור פטרוזיליה.
** ניתן להמיר או להחסיר כאוות נפשכם.
בקערה מערבבים-
בשר וירק טחון
כף גדושה חמאת בוטנים/או מיונז
שלוש כפות שיבולת שועל דקה
כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
כף גדושה פפריקה מתוקה
כף שטוחה אבקת קארי הודי/או כמון.
מלח ופלפל
שלוש כפות שמן זית.
נלוש היטב היטב את התערובת…ללוש ללוש היטב ובמרץ.
בעזרת ידיים רטובות ניצור קציצות עגולות ויפות-נניח על גבי נייר אפייה מעל תבנית
נרסס בתרסיס שמן זית
נכניס לתנור על 180 מעלות כרבע שעה (עד התייצבות).
בזמן הזה נכין רוטב-
שתי כפות גדושות רסק עגבניות איכותי
כף חמאת בוטנים
כף פפריקה מתוקה
כף שטוחה אבקת קארי
כוס מים
חצי כוס חלב קוקוס (או מים)
נטחן לבלילה חלקה.
נשפוך לסיר סוטאג׳-נוסיף כוס מים נוספת.
נוסיף מעט מלח ופלפל
נביא לרתיחה.
נכניס את הקציצות האפויות-נענע את הסיר בעדינות כדי שהקציצות יצופו ברוטב.
נבשל כשעה -על אש נמוכה, מכסה סגור
אני הוספתי בעשר הדקות האחרונות של הבישול שני חופנים של שעועית עדינה קפואה.
היא גם שומרת על צבע ירוק עד וגם נשארת נגיסה.
זהו זהו זהו.
סיר לחופש הגדול מהחלומות ♥️
Comments