סיר קציצות דגים ממסטל שאין דברים כאלה…
אז לרגל חג השבועות בחרתי בדג אמנון ישראלי טרי ובשרני
מרימה לתוצרת ישראלית במתכון עם ניחוח יווני…
דג אמנון כחול לבן,עסיסי,בריא,משופע בויטמין D ובשאר וויטמינים וערכים תזונתיים והכי חשוב-קל לתפעול והכנה.
מצרכים-
ארבעה פילטים ללא עור
צרור נענע
צרור כוסברה
שני גבעולי סלרי כולל עלים
פלפל צ׳ילי חריף
חתיכת שורש ג’ינג’ר
שלוש שיני שום
מלח ופלפל
שתי כפות שמן זית
את הנ״ל טוחנים במעבד מזון
מעבירים את המסה הטחונה לקערה ולשים עם הידיים היטב
מוסיפים כף קורנפלור,כפית גרידת לימון,שתי כפות אוזו/ערק
שתי כפות מיץ לימון ו…בצל ירוק קצוץ.
טועמים ומתקנים תיבול (טעים לאכול גם ככה-נא!)
יוצרים קציצות
מטגנים במעט שמן זית משני הכיוונים עד הזהבה קלה.
לרוטב הלימוני-
כותשים ארבע שיני שום ומעבירים למחבת
על השום מזלפים שליש כוס שמן זית ומדליקים להבה
מוסיפים פרוסות פלפל צ׳ילי,ירק,שתי כפות אוזו,שליש כוס מים,מיץ מחצי לימון,כף מייפל,מלח ופלפל ומעט כורכום .
מעבירים את הקציצות לרוטב ,סוגרים מכסה ומנערים את הסיר-על מנת שהקציצות לא יתפרקו.
מבשלים כעשר דקות..
מי שבעניין של פול ירוק - מוסיף כוס וחצי פול ירוק קפוא לעוד חמש דקות בישול.
הצעת הגשה-
יוגורט יווני סמיך -מעל קציצות ורוטב לימוני משגע-שוט אוזו
ושיהיה חג שמח💙
Comments