סיר חלום… ללקק את הצלחת.. פשוט כך.
גם מהיר, גם הכל כבר ביחד, גם בניחוח איטלקי (האיטלקים בסדר איתנו… איך זה הולך שם?) ובעיקר טעים טעים טעים!
מצרכים-
עוף (השתמשתי בפולקע)
שתי בטטות בינוניות חתוכות לפלחים גדולים
שישה תפו״א חתוכים לפלחים גדולים.
רוטב-
שמן זית איכותי (בערך שליש כוס)
כף טימין יבש (אפשר אורגנו)
כף גדושה מחית עגבניות איכותית (השתמשתי בשפורפרת של mutti )
שש שיני שום כתושות .
לערבב היטב.
להעביר את העוף ,תפו״א והבטטות לסיר (עדיף כזה שאפשר להכניס גם לתנור)שלא להדליק אש עדיין.
לשפוך את הרוטב ולעסות היטב-להדליק את האש ולצרוב קצת הכל ביחד.
להוסיף מים חמים -עד קו המרכיבים -לא צריך להציף.
להוסיף מלח, פלפל, פפריקה מתוקה בנדיבות.
להביא לרתיחה-לסגור מכסה ולבשל שעה ורבע אש בינונית.
להוסיף חצי חבילת פתיתים -להטביע במים.
אם חסרים מים -אז להוסיף מעט… (אם צריך להוסיף מלח אז אפשר להמיס קצת מלח במעט מים חמים).
מביאים שוב לרתיחה ומבשלים רבע שעה על אש בינונית.
בינתיים מחממים תנור ל-180 טורבו- מכניסים את הסיר עם מכסה פתוח לרבע דעה נוספת להשחמה יפה כזאת.
❤️
Comments