top of page

סיר חלום בניחוח איטלקי

סיר חלום… ללקק את הצלחת.. פשוט כך.

גם מהיר, גם הכל כבר ביחד, גם בניחוח איטלקי (האיטלקים בסדר איתנו… איך זה הולך שם?) ובעיקר טעים טעים טעים!


מצרכים-

עוף (השתמשתי בפולקע)

שתי בטטות בינוניות חתוכות לפלחים גדולים

שישה תפו״א חתוכים לפלחים גדולים.


רוטב-

שמן זית איכותי (בערך שליש כוס)

כף טימין יבש (אפשר אורגנו)

כף גדושה מחית עגבניות איכותית (השתמשתי בשפורפרת של mutti )

שש שיני שום כתושות .

לערבב היטב.


להעביר את העוף ,תפו״א והבטטות לסיר (עדיף כזה שאפשר להכניס גם לתנור)שלא להדליק אש עדיין.

לשפוך את הרוטב ולעסות היטב-להדליק את האש ולצרוב קצת הכל ביחד.

להוסיף מים חמים -עד קו המרכיבים -לא צריך להציף.

להוסיף מלח, פלפל, פפריקה מתוקה בנדיבות.

להביא לרתיחה-לסגור מכסה ולבשל שעה ורבע אש בינונית.


להוסיף חצי חבילת פתיתים -להטביע במים.

אם חסרים מים -אז להוסיף מעט… (אם צריך להוסיף מלח אז אפשר להמיס קצת מלח במעט מים חמים).


מביאים שוב לרתיחה ומבשלים רבע שעה על אש בינונית.

בינתיים מחממים תנור ל-180 טורבו- מכניסים את הסיר עם מכסה פתוח לרבע דעה נוספת להשחמה יפה כזאת.


❤️





 
 

Comments


bottom of page